Суд закрив справи проти чорнобильців

Субота, 4 лютого 2012, 11:01

Київський райсуд Харкова закрив кримінальні справи щодо чорнобильців Петра Прокопенка та Володимира Білоєнка за підозрою у підробці документів.

Про це УНІАН повідомив один з позивачів, член правління громадської організації "Всеукраїнське об’єднання ветеранів Чорнобиля" Прокопенко, коментуючи рішення суду, що було ухвалене у п’ятницю.

"Суд визнав, що справи були порушені незаконно, не було події злочину, не було підробки документів", - сказав він.

"Насправді, справи були сфальшовані, вони носили політичний характер і були порушені з метою дискредитації лідерів чорнобильських протестів", - заявив ліквідатор.

У ході судових слухань, додав Прокопенко, "була лише підтверджена наша участь в ліквідації наслідків аварії та наявність достовірних документів про це".

Як повідомлялося, наприкінці 2011 року у Харкові відбулася низка акцій протесту чорнобильців з вимогами до влади виконати рішення судів про призначення їм пенсій згідно з чинним законодавством.

16 грудня 2011 року Прокопенко був затриманий у Києві і доправлений до Харкова, де проти нього було порушено кримінальну справу за підозрою у підробці документів, які засвідчують статус ліквідатора.

17 грудня Прокопенко та ще один обвинувачуваний чорнобилець Володимир Проскурін були госпіталізовані з діагнозом "гіпертонічний криз" із будинку слідчого управління Головного управління МВС у Харківській області, куди вони прибули для надання свідчень у справі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News