ДАІ радить новачкам-водіям не їхати в хуртовину

Субота, 4 лютого 2012, 14:29

ДАІ рекомендує водіям з невеликим стажем керування по можливості утриматися від поїздок 4 та 5 лютого.

Як відзначається на сайті Державтоінспекції, за інформацією Гідрометцентру, 4 та 5 лютого в Україні, крім східних, Дніпропетровської областей, Криму та Приазов'я, сніг та хуртовини.

У західних, північних та Вінницькій областях місцями сильний сніг, на дорогах ожеледиця.

ДАІ нагадує, що в умовах снігопаду необхідно рухатися з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), дотримуватися швидкісного режиму, правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки), з особливою обережністю рухатися по мостам та естакадах, відмовитися від ризикованих маневрувань.

"Якщо виникає необхідність зупинитися, знижуйте швидкість поступово. А при зупинці включайте аварійну світлову сигналізацію", - відзначає Державтоінспекція.

Разом з тим, "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Укргідрометцентр повідомляє про потепління найближчими днями.

У неділю в захiдних, пiвнiчних, Вiнницькiй областях снiг, мiсцями сильний, хуртовини, у Черкаськiй, Кiровоградськiй i Одеськiй областях невеликий снiг, на пiвднi Одеської областi з дощем. На дорогах ожеледиця.

Вiтер переважно пiвденно-схiдний, 5-10 м/с, у пiвденнiй частинi та в схiдних областях мiсцями пориви 15-20 м/с.

Температура вночi 9-14°, вдень 4-9° морозу, в захiдних i схiдних областях вночi 13-18°, у Луганськiй областi до 22° морозу, вдень 8-13° морозу, у пiвденних областях вночi 5-10°, вдень 1-6° морозу, в Криму та на пiвднi Одеської областi вночi 0-5° морозу, вдень 0-5° тепла.

У Києвi - снiг. Температура вночi 10-12°, вдень 6-8° морозу.

У понедiлок, 6 лютого, в захiдних, вночi i в пiвнiчних (окрiм Сумської) областях невеликий, у Житомирськiй, Хмельницькiй, Вiнницькiй, Одеськiй областях помiрний снiг.

На рештi територiй без опадiв.

Температура у схiдних областях вночi 16-21°, вдень 10-15° морозу, на рештi територiй вночi 9-14°, вдень 5-10° морозу, в захiдних областях вночi 13-18°, вдень 7-12° морозу, в пiвденнiй частинi вночi 4-9°, вдень 1-6° морозу, в Криму вночi 1-6° морозу, вдень 0-5° тепла.

У Києвi вночi невеликий снiг, вдень без опадiв. Температура вночi 10-12°, вдень 6-8° морозу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News