Новий глава СБУ охороняв Наомі Кемпбелл

Субота, 4 лютого 2012, 16:12

Новий глава СБУ Ігор Калінін в період з 2005 по 2010 рік працював в охоронній структурі "Альфа-Щит".

Про це пише в суботу видання "Остров".

У біографії Калініна, розміщеній на сайті Управління держохорони, немає відомостей про його роботу в цей період.

Компанія "Альфа-Щит" була утворена в 1991 році, як охоронне підприємство. У середовищі охоронних підприємств її називають компанією "контори", структурою, яку створили колишні співробітники спецслужб, зокрема спецпідрозділу "Альфа".

Видання зазначає, що сам Калінін є членом Міжнародної асоціації ветеранів підрозділів організації "Альфа".

Крім чисто охоронних функцій, "Альфа-Щит" ще займається і навчанням спеціального персоналу. Зокрема, в його структурі існують ліцензований Центр професійно-психологічної підготовки співробітників недержавних служб охорони і безпеки, є Центр контраварійної підготовки водіїв.

Один із центрів підготовки компанії довгий час очолював Калінін, відзначає "Остров".

"Як глава цього центру він, в період 2007-2008 років засвітився у вітчизняних ЗМІ, де давав поради про правила безпеки зупинки автомобіля або як жінкам поводитися з вогнепальною зброєю", - пише видання.

Також Калінін займався практичною діяльністю, зокрема охороною ВІП-персон. Так, під час проведення конкурсу краси "Міс Україна Всесвіт 2008" у Києві, він забезпечував безпеку топ-моделі Наомі Кемпбелл, директора конкурсу Олександри Ніколаєнко та її чоловіка Філа Раффіна.

Крім того, компанія "Альфа-Щит" навчала охоронців Віктора Януковича, коли той був ще лідером Партії регіонів.

"Двоє охоронців-водіїв лідера Партії регіонів Віктора Януковича тренуються в "Драйв клубі Альфа-щит"- на території столичного Центрального авторинку... Курс для водіїв-охоронців в клубі складається з восьми занять по 2 години. За кожну людину потрібно заплатити 8160 грн", - посилається "Остров" на "Газету по-українськи".

Начальник навчального центру клубу Юрій Пилипенко відмовився називати прізвища політиків, чиї водії проходили навчання.

"Відомо, що готували їх для Секретаріату президента, Служби безпеки, міністерства внутрішніх справ, для Віктора Ющенка, коли той очолював Нацбанк", - пише газета.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування