Біля берегів Криму горить суховантаж

Неділя, 5 лютого 2012, 09:20

В Азовському морі біля берегів Криму горить суховантаж "Іван Вікулов".

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", останні четверо членів екіпажу суховантажного судна (капітан, старпом, старший механік і боцман) пересіли з палаючого судна на криголам "Капітан Мошкін".

Як повідомляє прес-служба ГТУ МНС України в АР Крим, в даний час, за погодженням із судновласником, вирішується питання буксирування суховантажного судна. За інформацією екіпажу судна, займання сталося в одній з кают.

Раніше з борту корабля, який терпів лихо в Азовському морі, були евакуйовані 10 членів екіпажу, серед них 1 жінка - кок.

Моряки були доставлені в міжнародний аеропорт "Сімферополь". Їх зустріли співробітники МНС України в АР Крим, персонал аеропорту і прикордонники. Моряки були оглянуті медиками, нагодовані, обігріті, а потім доставлені в готель.

У моряків відсутні документи, мобільні телефони та інші особисті речі. Консульство Російської Федерації вже направило своїх співробітників для надання допомоги всім членам екіпажу корабля "Іван Вікулов".

У МНС України проінформували, що о 06.50 (за київським часом) оперативний черговий Служби порятунку МНС АР Крим отримав повідомлення про те, що на суховантажі "Іван Вакула" (прапор Мальта) сталася пожежа. Судно знаходиться в Азовському морі в 50 км на схід від с. Стрілкове, розташованого на Косі Арбатська Стрілка.

За попередніми даними, на кормовій частині палубної надбудови судна сталася пожежа в результаті вибуху.

З 28 січня суховантаж "Іван Вікулов", який рухався по маршруту Алжир - Російська Федерація (порт Ростов-на-Дону), знаходиться на стоянці в результаті утворення льоду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування