Новий глава СБУ займався спецопераціями

Понеділок, 6 лютого 2012, 07:39

Новий глава СБУ Ігор Калінін був призначений на посаду, оскільки користується особливою довірою в президента Віктора Януковича.

Таку думку висловили в профільному парламентському комітеті представники як опозиції, так і влади, передає Комерсант.

Так за словами "регіонала" Юрія Самійленка, при виборі нового керівника значну роль зіграв фактор довіри.

"Головне — це надійність, адже людину перевірили в такій важливій справі (керівник Управління держдохорони), і він упорався, зумів по-новому побудувати роботу управління держохорони",— відзначив депутат. 

Представники опозиції також думають, що ключову роль при виборі кандидата на посаду глави СБУ зіграв фактор довіри.

"Калінін призначений, оскільки користується довірою президента - іншої відповіді бути не може,- заявив глава підкомітету Верховної ради з питань державної безпеки Олександр Скибинецький.

"Адже призначена не політична фігура й не хтось із фахівців cлужби, а людина, що останні два роки була близька до президента й користується його довірою", - додав він.

Разом з тим депутат вважає позитивним моментом наявність у нового глави СБУ фахової освіти.

"Слава богу, це людина із професійною підготовкою, а не хтось випадковий. Судячи з його біографії, він має підготовку військового контррозвідника, хоча, наскільки я розумію, по цій спеціальності він не працював з кінця 80-х років",— відзначив пан Скибинецький. 

Як розповів один з високопоставлених співробітників СБУ, Калінін з'явився в числі ймовірних претендентів на посаду керівника відомства в середині минулого тижня.

"Однак інтрига зберігалася до останнього моменту",- розповів співрозмовник.

У відомстві Ігор Калінін більше відомий як викладач академії СБУ. Він вів відразу кілька дисциплін, зокрема "Тактику спеціальної підготовки" і "Спецоперації іноземних держав".

"Спецоперації — його спеціалізація, він вивчав досвід інших країн, знає, як вони проводяться і як їм протидіяти",— розповів співрозмовник в Управлінні держохорони. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News