Росія обіцяє виконати погрози цього тижня

Понеділок, 6 лютого 2012, 08:22

Заборона на ввезення в РФ сирної продукції деяких українських виробників, яка не відповідає російським вимогам, буде введена на тижні.

Про це заявив глава Росспоживнагляду Геннадій Оніщенко, пишуть російські ЗМІ.

"Офіційна влада України після контактів із нами жодних пропозицій із нормалізації ситуації не зробила, що змушує нас, починаючи з наступного тижня, почати вилучення і заборону постачань ряду виробників на територію РФ, для чого будуть дані відповідні вказівки митним органам", - заявив Оніщенко.

Він повідомив, що Росспоживнагляд продовжує вивчати ситуацію, пов'язану з постачаннями до Росії окремих видів молочної продукції з України, а також вилучає з продажу деяку продукцію "яка не відповідає законодавству із захисту прав споживачів".

За словами Оніщенка, при цьому ситуація не змінюється на краще, і географія поширення сирів, які не відповідають вимогам російського законодавства, збільшується.

"Враховуючи непродуктивність контактів із міністерством сільського господарства (України. - Ред.), ми перейдемо на формат взаємодії з конкретними заводами-виробниками без участі офіційної влади України, що зарекомендувала себе неспроможною в розв'язанні, в цілому, досить рядових питань", - заявив глава Росспоживнагляду.

Як повідомлялося раніше, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Володимир Павленко заявив, що від Росії не надходило жодних офіційних скарг на якість українських сирів і офіційних звернень з приводу якості молочної продукції українського виробництва.

Укрінформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...