Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Банкова виправдовується, що у Давосі Януковичу не було з ким поговорити

Понеділок, 6 лютого 2012, 12:19

Радник президента Андрій Гончарук запевняє, що основною темою переговорів президента Віктора Януковича з Держсекретарем США Хілларі Клінтон у Мюнхені була енергетична безпека.

Про це він заявив на брифінгу у понеділок, повідомляє УНІАН.

На питання, які ще теми, крім безпеки, піднімалися під час зустрічі з Клінтон, зокрема, чи не обговорювались подальші формати участі України у миротворчих операціях в різних країнах, Гончарук зазначив, що "піднімався широкий спектр інших питань", до яких можна віднести і миротворчі операції.

Водночас, за словами радника президента, детального обговорення не було, оскільки всі заходи у цій сфері відбуваються згідно з планом співпраці з США та іншими країнами, який вже затверджено раніше.

На питання, чому Янукович не скористався можливістю під час Давоського саміту зустрітися з керівництвом провідних європейських держав і обговорити, зокрема, питання газового консорціуму, Гончарук зазначив, що прем’єра Франції Франсуа Фійона на саміті не було, а канцлер Німеччини Ангела Меркель перебувала у Давосі протягом дуже короткого часу.

За його словами, Меркель фактично взяла участь у відкритті саміту і поїхала відразу після цього, прем’єр Великобританії Девід Камерон у Давосі сконцентрувався на обговоренні внутрішніх питань Європейського Союзу.

За словами Гончарука, що стосується лідерів інших держав, то якби у Януковича був час, то такі зустрічі теоретично можна було б організувати і провести, однак, вкотре зауважив він, основна мета його участі у Давосі – обговорення питань енергетичної безпеки – була вичерпана й без них.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування