Іващенко каже, що самостійний суд давно б його випустив

Понеділок, 6 лютого 2012, 12:40

Валерій Іващенко заявляє, що Печерський райсуд Києва у своїх рішеннях не керується законом, міркуваннями справедливості чи гуманності.

Про це колишній тимчасовий виконувач обов'язків міністра оборони сказав в інтерв’ю "ЛІГАБізнесІнформ" .

Так, відповідаючи на запитання, чому суд не відпускає його лікуватися на свободу, Іващенко сказав:

"На жаль, суд не керується, як я вже говорив, ні міркуваннями справедливості, ні гуманності, ні законності. Клопотання про зміну запобіжного заходу, які неодноразово подавалися захистом і відхиляються судом, - не спроба випросити чогось незаконного".

Іващенко переконаний, що немає жодних підстав тримати його під арештом майже півтора роки.

"Є всі підстави, передбачені КПК, обрати інший запобіжний захід, не пов'язаний із позбавленням волі. Але вочевидь, суд не самостійний у прийнятті рішень, які відповідають принципам справедливості й законності", - підкреслив він.

Як відомо, Іващенка заарештували ще 21 серпня 2010 року.

Із того часу адвокати подали до суду з десяток клопотань про зміну запобіжний заходу, але всі вони були зігноровані, незважаючи на серйозне, як стверджують його близькі, погіршення здоров'я арештованого.

Іващенко очолив Міністерство оборони як тимчасовий виконувач обов'язків після скандалу з Юрієм Єхануровим і керував міністерством трохи більше півроку – з 5 червня 2009 до 11 березня 2010 року.

Генпрокуратура звинувачує його в незаконному ухваленні рішення про реалізацію майна судномеханічного заводу у Феодосії. За інформацією прокуратури, значна частина активів цього держпідприємства після проведення санації перейшла в приватні руки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування