Європейський посол нагадав, що ключ до асоціації лежить у камері Тимошенко

Вівторок, 7 лютого 2012, 08:50

Посол ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра заявляє, що парафування угоди про асоціацію з ЄС не гарантує швидкого підписання цього документа.

Про це він сказав в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ

"Парафування - це не підписання. Парафування - це просте підтвердження того, що переговірний процес завершений", - пояснив дипломат.

"Парафування може відбутися досить скоро. Парафування - це просте підтвердження того, що переговірні команди згодні з текстом угоди. Це технічна, а не політична процедура", - підкреслив він.

Тейшейра також сказав, що парафування відбудеться, як тільки будуть завершені деякі юридичні формальності, і принципових перешкод немає.

"Важливими політичними віхами є підписання, на яке повинні дати згоду всі 27 країн-членів, і після цього - ратифікація угоди парламентами країн-членів ЄС, українським парламентом і Європарламентом", - додав він. 

Він нагадав слова глави МЗС Швеції Карла Більдта про те, що "ключ до підписання угоди перебуває в камері пані Тимошенко". "Мені здається, що міністр Білдт ясно показав настрій шведської влади", - сказав він.

"Тільки тоді, коли угода буде підписана й ратифікована, вона набуде чинності. І до цього країни-члени ЄС займуть сувору позицію щодо дотримання Україною європейських цінностей", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News