Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко: Прокуратура зробила те, в чому звинувачує мене

Вівторок, 7 лютого 2012, 09:40

Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що прокурори порушили закон, викликавши на допит співробітників секретного департаменту оперативної служби МВС.

Про це він сказав в суді, відповідаючи на питання прокурора Дмитра Лобаня, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Лобань поцікавився у Луценка, чи відомо йому, що анкетні дані співробітників ДОС секретні.

Луценко сказав, що на той момент він цього не знав, але зараз може це підтвердити.

Прокурор запитав, чи знає Луценко, що згідно з внутрішніми документами МВС, співробітникам ДОС забороняється відкрито відвідувати приміщення правоохоронних органів і судів.

"Для мене це новина. Але одночасно це означає заяву про вчинення злочину, оскільки саме прокуратура викликала їх до суду. Хто тоді порушив цю інструкцію? Якщо ця заява про злочин прокурора Зінченка, то я не проти. Для мене це відкриття, що співробітник "сімки" (ДОС) не може знаходитися в приміщенні міліції. Як це може бути, якщо мені в приміщенні міліції керівник "сімки" доповідав службові питання, а його привозив туди водій "сімки", - сказав він.

Він підкреслив, що подібні внутрішні відомчі інструкції, якщо й були, то ніколи не повідомлялися жодному міністру, в тому числі і йому.

Прокурор продовжив допит і запитав, яким чином співробітник ДОС Приступлюк, публічно перебуваючи разом з міністром, міг виконувати свої функції співробітника ДОС.

"По-перше, про це ви могли запитати на допиті у Приступлюка. По-друге, робив це він точно як і перший водій міністра Юхименко і водії всіх інших міністрів", - сказав Луценко.

"Для суду можу роз'яснити, що співробітники ДОС не працюють підпільно, це не партизани. Це люди, які знаходяться на вулиці, там вони збирають розвідувальну інформацію. Знаходяться з відкритими обличчями, а не в масках. Це тільки прокуратура може собі уявити, що розвідник ходить у масці анонімно, або в гримі, або в перуці, крадеться вночі по каналізації і в результаті дізнається інформацію. Співробітники міліцейської розвідки - такі ж люди, які, між іншим, і зараз перебувають у приміщенні Печерського суду", - додав він.

Адвокат екс-міністра Ігор Фомін підкреслив, що прокуратура суперечить сама собі, оскільки близько 30 співробітників ДОС були викликані в суд свідками, давали свідчення, називали імена та місце роботи.

Після цього Луценко попросив вказати в протоколі засідання, що до нього не доводилися жодні подібні інструкції, на які посилається прокуратура.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування