"Регіонали" подякували БЮТівцям за ранковий демарш проти Януковича

Вівторок, 7 лютого 2012, 11:57

Голова Верховної Ради Володимир Литвин не вважає демарш опозиції чимось особливим.

Таким чином він прокоментував на брифінгу у вівторок вранішню акцію фракції БЮТ.

Литвин нагадав, що жоден з українських президентів не відрізнявся хорошими стосунками з парламентом.

"Якщо озирнутися на історію взаємодії парламенту з президентом, то нічого дивного не відбулося. Згадайте, як Леоніду Кучмі приносили личаки, як Віктора Ющенка кілька разів не пускали у Верховну Раду його ж соратники. Тому те, що відбулося сьогодні, це була просто демонстрація хуліганства", - зазначив він.

Він також висловив припущення, що подібний демарш лише відтермінує вирішення питання звільнення Тимошенко "у політично-правовій площині", оскільки це може стати черговим приводом для більшості не допустити прийняття законопроекту щодо декриміналізації статей, за якими ув’язнена Тимошенко.

У свою чергу лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов висловив думку, що своєю поведінкою опозиція "розвіяла міф щодо тоталітаризму в Україні".

"Коли представники опозиції розпочали свою акцію в залі, то я спочатку трохи засмутився. Але насправді опозиція, яка два роки намагалася ліпити з нашої держави тоталітарну державу, а з президента  - диктатора, сьогодні своїми діями перед обличчям усіх дипломатів зруйнувала цей образ", - підкреслив він.

"У нас були і гірші часи, тому нічого екстравагантного сьогодні не відбулося. Тому дані дії я б розцінив як позитивні на нашу користь і ми навряд чи змогли б придумати таке самі, навіть якби захотіли", - зазначив Єфремов.

Він висловив упевненість, що, попри очевидні розбіжності, більшість співпрацюватиме з опозицію "по низці ключових питань".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування