Слідчі забрали з житла Авакова тисячі доларів, кажуть: він ухиляється

Вівторок, 7 лютого 2012, 15:15

Екс-губернатор Харківщини і член партії "Батьківщина" Арсен Аваков ухиляється від дачі свідчень.

Про це на брифінгу заявив начальник управління прокуратури Харківської області Олександр Бабіков.

За його словами, на адреси обох квартир Авакова надсилали повістки, якими його викликали на допит на 25 січня як свідка, і на 26 й 30 січня – для дачі свідчень і вручення йому постанови про порушення кримінальної справи. Аваков за повістками не з'явився.

Бабіков додав, що Державна прикордонна служба відповіла на запит прокуратури, що Аваков у вересні 2011 року виїхав за межі України, після чого не повертався.

При цьому дружина й син Авакова відмовилися на допитах повідомити слідству про його місцеперебування, а також одержати повістку для передачі її безпосередньо Авакову.

Бабіков також зазначив, що Аваков знає про порушення проти нього кримінальної справи, про що свідчать його коментарі, розміщені в мережі інтернет.

Він повідомив також, що сума збитків від зміни цільового призначення сільгоспземель, у незаконному відчуженні якої підозрюється Аваков, за даними експертизи становить понад 5 млн гривень, а не менш як 3 млн, як повідомлялося раніше.

Представник прокуратури повідомив, що під час проведених 31 січня обшуків у квартирах Авакова слідчі вилучили близько 8 тисяч доларів готівкою.

"На момент проведення обшуку Аваков мав статус обвинувачуваного в кримінальній справі з нанесенням матеріальних збитків. За таких обставин орган досудового слідства повинен вжити заходів для забезпечення відшкодування завданої шкоди", - зазначив Бабіков.

"Саме з цією метою були вилучені гроші, знайдені під час обшуку. Там близько 8 тисяч доларів", - пояснив він.

Як відомо, 26 січня прокуратура Харківської області порушила у відношенні Авакова кримінальну справу за ч. 3 ст. 365 (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки).

Його підозрюють у причетності до незаконної зміни цільового призначення і передачі у власність 55 га державних земель вартістю понад 5,5 млн. грн.

31 січня правоохоронці провели обшук у двох квартирах, які належать Авакову. Після проведених слідчих дій адвокат екс-губернатора заявив про те, що слідчі незаконно вилучили матеріальні засоби, які належать його підзахисному.

6 лютого Апеляційний суд Харківської області відмовив адвокату Авакова Юрію Вишневецькому в задоволенні апеляції на постанову Червонозаводського райсуду Харкова про обрання запобіжного заходу стосовно підзахисного у вигляді утримання під вартою

УНІАН, "Українські новини"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...