У Криму шквальний вітер і замети до 1,5 метра

Вівторок, 7 лютого 2012, 22:04

На території АР Крим внаслідок погіршення погодних умов знеструмлено 77 населених пунктів.

Про це повідомляє Головне управління Міністерства надзвичайних ситуацій в Криму.

На півострові зафіксоване зниження температури повітря до - 10-15 градусів морозу, швидкість вітру 20 - 25 метрів в секунду, в поривах до 30.

77 населених пунктів знеструмлено (з них частково - 25) в 11 районах автономії з загальною кількістю населення близько 70 тисяч чоловік.

Для ліквідації аварій на лініях електропередач у населених пунктах залучено 69 бригад ПАТ "Крименерго" у складі 236 чол. і 76 од. техніки.

В системах теплозабезпечення міст і районів АР Криму перебоїв з подачею тепла немає, всі об'єкти життєзабезпечення працюють в штатному режимі.

За прогнозами МНС 8 лютого в Криму збережеться північно-східний вітер швидкістю 20-25 м/с, місцями пориви 25-30 м/с, температура повітря вночі -12-17, вдень -3-8, атмосферний тиск 745 мм ртутного стовчика, вологість 52%, місцями сніг.

У зв'язку з погодними умовами на автошляхах утворюються снігові замети, які місцями по Криму досягають 1-1,5 метра.

Найбільш сильні перемети та снігові замети створили серйозні перешкоди для автомобільного транспорту на автодорозі "Сімферополь – Армянськ", а також на трасі "Сімферополь-Джанкой".

Співробітниками ДАІ АР Крим рух для автотранспорту на даних напрямах призупинено у зв'язку сильними заметами проїжджої частини і роботою спеціальної техніки, яка працює з розчищення автодоріг і звільнення зі снігових заметів заблокованих автомобілів.

В міністерстві також уточнили, що Керченська протока закрита для проходження суднами.

В порту перебуває 7 суден, у протоці на якірних стоянках знаходиться 125 суден.

Переправа Крим-Кавказ - закрита.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування