Єврокомісія заявляє, що не припиняла давати Україні гроші

Середа, 8 лютого 2012, 14:21

Європейська комісія не заморожувала виділення Україні технічної допомоги й має намір вимагати спростування відповідної інформації.

Про це заявив офіційний представник Єврокомісії Пітер Стано, передає Інтерфакс.

"Наша делегація в Києві буде вимагати від "Комерсанта" опублікувати правдиву інформацію", - заявив він у Брюсселі.

"Ця стаття містить некоректну в багатьох відносинах інформацію. Ми також маємо намір опублікувати стенограму інтерв'ю глави нашої делегації", - додав він.

"Щодо грошей ЄС - це неправда, що ці кошти були використані не за призначенням, як це було написано в статті", - сказав він.

За словами Стано, Європейська комісія "не відкладала, не заморожувала й не зупиняла" технічну допомогу Україні.

"Деяка окрема допомога в цей час переглядається у зв'язку з необхідністю виконання Україною деяких умов, зокрема, пов'язаних з питаннями управлыння фінансами й макроекономічної стабільності", - сказав він.

"Але основна допомога триває. Ми, як Європейська комісія, маємо намір відновити виділення допомоги якомога швидше. Те, що написано в "Комерсанті", неправдиво", - ще раз підкреслив представник Єврокомісії.

Раніше газета "Комерсант Україна" написала, що високопоставлений представник Єврокомісії нібито заявив, що припинено реалізацію всіх секторальних програм бюджетної підтримки, у рамках яких Києву виділялося безоплатне фінансування.

Головною причиною цьому нібито послужив неефективний розподіл надаваних коштів на програми, пов'язані з першим віце-прем'єром Андрієм Клюєвим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування