Донька Тимошенко каже, що її маму шантажують

Четвер, 9 лютого 2012, 12:41

Донька Юлії Тимошенко Євгенія сподівається на приїзд у понеділок 13 лютого незалежної комісії в складі іноземних медиків для обстеження її мами.

Про це вона сказала в четвер у Києві в ході круглого столу "Криза прав людини в Україні: тортури й катування як негативна складова діяльності сучасної правоохоронної системи", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Зараз, коли ми чекаємо комісію незалежну, яка складається з німецьких і канадських лікарів, знову проводяться маніпуляції й ігри з боку влади, які змушують маму погодитися на те, щоб представники Мінздоров’я, від яких вона відмовилася, взяли участь у цій комісії", - сказала Євгенія Тимошенко.

За її словами, шантаж Юлії Тимошенко полягає в тому, що вже "декілька днів не дають їй знеболювальне".

"Ми сподіваємося, що в понеділок приїде все-таки незалежна комісія, і вони зможуть уперше правильно діагностувати її й зрозуміти, що відбувається з її організмом", - сказала донька екс-прем'єра.

Євгенія Тимошенко додала, що стан здоров'я її мами погіршується й уже шостий місяць вона не отримує належної медичний допомоги.

"Вона переживає жахливий біль, не може вставати з ліжка, а діагноз Мінздоров’я постійно фабрикували – і лікарі, які не хотіли підписувати жалюгідні облудні діагнози, постійно потрапляють під тиск прокуратури й органів влади з метою, щоб вони змінили свої свідчення й підписали фальшивий діагноз про те, що її здоров'я задовільне", - заявила вона.

Донька екс-прем'єра також стверджує, що психологічний тиск на членів її родини посилюється.

"Психологічний і моральний тиск посилюється. Зараз існує переслідування моєї родини - мого батька, мого дідуся, який переніс два інсульти, і якщо його викликати ще раз на якусь слідчу дію, до суду, то він просто може загинути", - сказала Євгенія Тимошенко.

Вона також наголосила, що її мама, яка перебуває в колонії, зазнає катувань.

Зокрема, Євгенія Тимошенко засудила багатогодинні слідчі дії в СІЗО Качанівської колонії, які здійснювали представники Генпрокуратури й Служби безпеки України, відеозйомку в камері, а також заборону на допуск до екс-прем'єра лікарів, яким вона довіряє.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування