Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більшість українців незадоволені своїм президентом

Четвер, 9 лютого 2012, 12:58

Близько двох третин українців незадоволені діяльністю президента Віктора Януковича.

Такими є дані опитування DW-Trend за лютий 2012 року, проведеного незалежним дослідницьким інститутом IFAK на замовлення Української редакції Deutsche Welle.

Громадяни дали йому погані оцінки в усіх політичних сферах.

Так, 31%, оцінюючи діяльність державного лідера, заявили, що "радше незадоволені". Інший 31% вказав, що "дуже незадоволений". Лише чверть українців відгукнулася позитивно.

20 % вважають, що вони "радше задоволені". Лише чотири відсотки "дуже задоволені" тим, як Янукович справляється зі своїми обов'язками.

Через два роки після обрання Януковича на президентську посаду українці втратили довіру до державного лідера в усіх суттєвих сферах діяльності українського керівництва.

Особливе розчарування спостерігається стосовно питання підвищення життєвих стандартів.

Так, 64 % опитаних не вважають, що Янукович як президент піклується про підвищення життєвого рівня мешканців країни.  Лише 19 % респондентів дали йому позитивну оцінку в цій сфері.

Відповідно погано оцінили і його економічну політику.

Більше половини (54 %) не вважають, що діяльність Януковича позитивно впливає на економічне зростання.

55 % опитаних негативно відповіли на запитання, чи піклується українське керівництво на чолі з Януковичем про поліпшення освітніх шансів.

Більше половини респондентів заявили, що Янукович як президент не виступає за правову державу.

Після обрання Януковича на посаду президента більшість українців вважала, що відносини їхньої країни з Росією тепер поліпшаться.

У лютому 2012 року, лише 17% українців говорять про поліпшення відносин з Росією.

36% натомість констатують погіршення цих відносин. 33% вважають, що в українсько-російських відносинах не відбулося жодних змін.

Водночас не вдалося йому досягти й поглиблення відносин з Європейським Союзом. Так, лише десять відсотків опитаних заявили про поліпшення відносин з ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...