Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонал": опозиція продемонструвала вибірковість щодо ПАРЄ

Четвер, 9 лютого 2012, 18:17

Опозиція вибірково ставиться до виконання останньої резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи.

Таку думку озвучив депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко, коментуючи голосування в сесійній залі під час розгляду нового проекту Кримінально-процесуального кодексу в першому читанні, повідомляє прес-служба партії.

"В резолюції чітко сказано: ПАРЄ вітає президентський проект Кримінально-процесуального кодексу, закликає парламент його прийняти якнайшвидше і вважає, що він повністю враховує рекомендації експертів Ради Європи", - зазначив він.

"Цей пункт резолюції 8.4 наша опозиція проігнорувала і не проголосувала за новий КПК. Хоча вони не забувають нагадувати про пункт, де наші європейські колеги просять звільнити від відповідальності корумпованих колишніх високопосадовців", - наголосив Колесніченко.

За його словами, побоювання бютівця Миколи Томенка, що за новим кодексом депутат і адвокат Сергій Власенко, а також родичі екс-прем'єра Юлії Тимошенко не зможуть її захищати, не виправдані.

"Новий кодекс справді впроваджує норму, за якою лише адвокати зможуть представляти інтереси обвинувачених. Але ця норма вступає в силу тільки наступного року. До того ж, до реєстру адвокатів будуть включені всі, хто займається нині цією професією", - пояснив депутат.

Він також повідомив, що монополія адвокатів на захист є європейською практикою.

"Монополія адвокатів на представництво і захист у суді експерти Ради Європи вважають великим позитивом, який служитиме підвищенню якості правосуддя", - процитував політик рішення РЄ ще від 2009 року.

"Це означає, що представники опозиції лише на словах прагнуть інтегруватися до Європи. А коли мова йде про їхні особисті інтереси, вони воліють залишити все як є і забути про "європейські цінності". Саме тому сьогодні опозиція не дала своїх голосів на підтримку нового проекту КПК", - заявив Колесніченко.

Як відомо, у четвер під час голосування в парламенті за проект Кримінально-процесуального кодексу ні один депутат із фракції БЮТ не проголосував "за".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування