Екс-кандидат в президенти впала в кому після візиту Генпрокуратури

Четвер, 9 лютого 2012, 18:49

Екс-кандидату в президенти республіки Південної Осетії Аллі Джіоєвій намагалися вручити повістку з вимогою прийти в Генпрокуратуру республіки.

Про це повідомили в Генпрокуратурі РПО, передає "Інтерфакс-Україна".

В.о. генпрокурора республіки Георгій Кабулов уточнив, що Джіоєву викликали в прокуратуру для того, щоб дати свідчення у кримінальній справі, порушеній 30 вересня 2011 року в зв'язку зі спробою державного перевороту.

Він розповів, що слідчий прокуратури прибув до штаб Джіоєвої, однак вона, посилаючись на те, що в п'ятницю у неї інавгурація, відмовлялася спілкуватися.

В ході розмови Джіоєвій стало погано, і слідчий змушений був викликати наряд міліції та "швидку допомогу".

Як повідомила представник виборчого штабу Джіоєвої Фатіма Кокоєва кандидат у президенти "знаходиться в комі, у неї стався інсульт".

Вона сказала, що призначена на п'ятницю інавгурація Джіоєвої проводитися не буде.

"Яка інавгурація? Аби Алла Олексіївна вижила", - зазначила вона.
    
Разом з тим Кокоєва підкреслила, що виборчий штаб Джіоєвої, а також будівля лікарні, де вона знаходиться, оточені ОМОНом.

"Там скрізь ОМОН - і навколо лікарні, і навколо будівлі штабу. До Алли Олексіївни нікого не пускають", - додала Кокоева.

Як відомо, 27 листопада 2011 року в Південній Осетії пройшов другий тур виборів президента, в який вийшли глава МНС республіки Анатолій Бібілов і екс-міністр освіти Джіоєва.

ЦВК за підсумками голосування повідомила, що перемогла Джіоєва. Однак Верховний суд республіки скасував результати виборів.

Не погодившись з цим рішенням, Джіоєва оголосила себе обраним президентом, її прихильники зайняли центральну площу Цхінвалі.

Акція протесту тривала до вечора 9 грудня, коли діючий тоді президент Південної Осетії Едуард Кокойти і Джіоєва досягли угоди по врегулюванню ситуації в країні.

На наступний день Кокойти оголосив про свою відставку і передачу повноважень прем'єр-міністру Вадиму Бровцеву.

18 січня Джіоєва повідомила, що у зв'язку з тим, що не всі пункти угоди виконуються, вона відкликає свій підпис під ним, а пізніше заявила, що не братиме участь в нових виборах глави республіки, і зажадала передачі їй влади як законно обраному президенту.

Пізніше вона призначила на 10 лютого інавгурацію на посаду президента республіки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування