Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович розпочав "показові" чистки у місцевій владі

Четвер, 1 березня 2012, 12:37

Президент Віктор Янукович розпочав програму очищення президентської вертикалі від посадовців, які демонструють недбалість та байдужість до потреб і проблемних питань громадян.

Про це повідомив заступник Глави адміністрації президента Станіслав Скубашевський, передає прес-служба президента.

"Головні завдання, які президент ставить усім керівникам місцевих органів виконавчої влади, – це увага до життя громад, належне ставлення до потреб кожного мешканця, вирішення проблем життєдіяльності територій та створення комфортних умов для проживання", - нагадав він.

"Проте не всі посадовці почули цю вимогу, а ті, хто почули, не дослухалися. Тому Віктор Янукович доручив провести перевірки районів, на керівництво яких найбільше скаржаться громадяни, і в разі підтвердження інформації та неналежного рівня роботи керівників на місцях – ухвалити принципові кадрові рішення", – сказав Скубашевський.

Також, за його словами, для виявлення випадків недбалого ставлення чиновників до своїх обов'язків було направлено представників Головного контрольного управління АПУ.

"У результаті перевірок за неналежне виконання службових обов’язків відповідно до пункту 6 частини 1 статті 30 Закону України "Про державну службу" звільнені керівники двох районних держадміністрацій", - зазначив Скубашевський.

Так було звільнено голову Вільшанської РДА  Кіровоградської області Геннадія Іванова.

Протягом 2009–2011 років він допустив непоодинокі факти незаконного та нецільового використання бюджетних ресурсів на підзвітних РДА об’єктах - при цьому райдержадміністрація не вжила  належних заходів реагування.

Також було звільнено голову Чернігівської РДА Запорізької області Аркадія Бруса.

"Колишній голова Чернігівської РДА Запорізької області Аркадій Брус не спромігся забезпечити належне виконання завдань щодо покращення соціально-економічного стану району", – також зазначив Скубашевський.

За його словами, у другій половині 2011 року район погіршив результати діяльності за 6 із 7 показників і посів останнє, 20-те місце в області.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...