Міліціонер передумав судитися з "Дорожнім контролем"

Четвер, 1 березня 2012, 16:00

29 лютого Деснянський районний суд міста Києва виніс рішення залишити без розгляду позов інспектора "Кобри" ДАІ МВС Геннадія Гетманцева до керівника сайту "Дорожній контроль" Ростислава Шапошнікова.

Про це Шапошніков повідомив 1 березня під час круглого столу, пише "Телекритика".

Шапошніков повідомив, що суд залишив позов без розгляду, оскільки позивач двічі не з'явився на засідання.

"Є така процедура, якщо позивач двічі не з'являється до суду, то справа залишається без розгляду", - зазначив він.

Оскаржити таке рішення позивач може тільки шляхом повторної подачі позову.

Як відомо, Гетьманцев подав на сайт до суду через ролик, який завдав школи його часті та  діловій репутації.

Представник позивача Ольга Дюкіна назвала відеоролик у матеріалі недостовірним, оскільки, на її думку, відео навмисно було змонтоване таким чином, що позивач був виставлений в негативному образі.

Керівник сайту ці аргументи заперечив. Він продемонстрував під час прес-конференції немонтоване 15-хвилинне відео розмови з представником ДАІ, яке вже надане суду як доказ.

10 лютого суддя Деснянського суду Ольга Саламон винесла ухвалу, якою тимчасово - до моменту винесення судового рішення - зупинялась робота сайту "Дорожній контроль". Після цього народний депутат, член парламентського комітету з питань правосуддя Володимир Пилипенко подав до Вищої ради юстиції запит.

У ньому містилося прохання перевірити, наскільки закриття порталу співмірне зі шкодою суспільним та державним інтересам і чи належить до компетенції судді загального суду першої інстанції втручання в роботу соціальних сайтів через блокування та припинення їх роботи. У разі визнання неправоти судді депутат просив звільнити її з посади.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News