Білорусь прислала гінця з питань свинини і молока

Четвер, 1 березня 2012, 20:20

Білорусь не отримувала від України претензій до якості своїх молокопродуктів та свинини.

Про це повідомляє БІЛТА з посиланням на Департамент ветеринарного та продовольчого нагляду Міністерства сільського господарства та продовольства Білорусі, передає Укрінформ.

"З боку державної ветеринарної та фітосанітарної служби України на адресу державної ветеринарної та продовольчої служби Білорусі офіційних повідомлень про претензії до якості та безпеки харчової продукції тваринного походження, що поставляється, не надходило", - зазначили у департаменті.

У відомстві також поінформували, для з'ясування причин заборони на імпорт зазначеної продукції головний державний ветеринарний інспектор Білорусі Юрій Пивоварчик у четвер виїхав в Україну.

Як відомо, Держветфітослужба України з 1 березня тимчасово припинила завезення на територію країни молока та молочних продуктів із Республіки Білорусь у зв'язку з "численними порушеннями ветеринарно-санітарних вимог".

Зокрема, було виявлено перевищення максимально допустимих рівнів залишків ветеринарних препаратів у молочних продуктах білоруських виробників.

У четвер перший заступник голови Держветфітослужби України Володимир Горжеєв заявив, що завезення в Україну свинини із Білорусі припинено через загрозу занесення африканської чуми свиней.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування