Путін: Я не знаю, чи хочу я 20 років сидіти

П'ятниця, 2 березня 2012, 08:12

Прем'єр Росії Володимир Путін пояснив, що домовлявся із президентом Дмитром Медведєвим не мінятися місцями, а йти на вибори тому, у кого вищий рейтинг.

Про це він розповів на зустрічі із закордонними журналістами, повідомляють РИА Новости.

"Ми у свій час із паном Медведєвим домовлялися про те, що хтось із нас може балотуватися на посаду президента. Але ми це будемо робити - або я, або він - тільки в тому випадку, якщо побачимо, що результати нашої роботи дозволяють нам піти на вибори або мені, або йому", - сказав Путін.

При цьому він відзначив, що всі 4 роки його рейтинг був завжди вищим.

"І справа не у кінці минулого року. Справа в тому, що протягом всіх цих чотирьох років рейтинг вашого покірного слуги був завжди трошки вищий", - сказав він.

"У цілому тут теж немає нічого незвичайного, тому що за попередні вісім років мого президентства, як ви знаєте, кількість бідних у два рази скоротилася, рівень доходів населення виріс в 2,4 рази в реальному вираженні", - пояснив Путін.

Він також заявив, що ще не думав, чи буде балотуватися на наступних президентських виборах у 2018 році.

"Я не знаю, чи хочу я двадцять із гаком років сидіти. Я для себе цього поки не вирішив. Ми зараз говоримо про вибори президента Російської Федерації на майбутні шість років. Навіть не думаю (про нові строки)", - сказав Путін.

При цьому Путін попросив ЗМІ залишити його родину в спокої.

Редактори західних газет на зустрічі із главою уряду запитали, наскільки його дружина готова в якості "першої леді" країни повернутися до громадського життя.

"Вона людина непублічна і не хоче цієї публічності. Більш того, сучасні засоби масової інформації дуже безжалісні, і не кожна людина готова це все пропускати через себе", - відповів Путін.

"Ви ж бачите, що члени моєї родини не займаються ні політикою, ні бізнесом, нікуди не лізуть, і я б хотів, щоб всі їх залишили в спокої. Це пов'язане з їхнім особистим благополуччям, з безпекою", - продовжив він.

Він розповів тільки, що його дочки закінчують університет і вже починають займатися науковими працями. "У них усе в порядку", - сказав Путін.

У завершенні зустрічі Путін запропонував західним журналістам поїхати разом з ним на хокейне тренування, де, за словами прем'єра, його вже заждалися. "Я сам буду грати, мене вже півтори години чекають. Хлопці, мені настав час займатися", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування