Експерт впевнений, що в записці, через яку судять Іващенка, дату ставив не він

П'ятниця, 2 березня 2012, 11:42

У записці, підписаній Валерієм Іващенком, про те, що він ознайомився з результатами вивчення плану санації "Феодосійського судномеханічного заводу" дата поставлена ​​не його рукою.

Про це заявив експерт Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Зінаїда Ковальчук, пишуть "Українські новини".

Ковальчук як під час проведення почеркознавчої експертизи, так і під час допиту в суді, не змогла відповісти на питання про те, яким місяцем і роком спочатку була датована записка.

Експерт лише констатувала, що дата поставлена іншою рукою (документ датовано 13 листопада 2009 року), але підпис - самим міністром.

Захисник Іващенко Борис Нечипоренко повідомив, що ця розбіжність може говорити про те, що, можливо, в записці йшлося про затвердження зовсім іншого плану санації.

На його думку, таким чином руйнується версія слідства, яка будується на тому, що Іващенко погодив план санації, незважаючи на доповідь служб Міноборони з рекомендацією не підписувати документ.

Крім того, на засіданні в п'ятницю був допитаний ще один свідок, заявлений захистом - колишній заступник міністра оборони, провідний спеціаліст Інституту озброєнь Міноборони Іван Олійник.

Олійник заявив, що йому відомі обставини справи лише з ЗМІ та з чуток, а в своїх вільних показаннях позитивно охарактеризував Іващенка під час військової та державної служби.

Наступний розгляд кримінальної справи проти Іващенка відбудеться 6 березня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування