Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Банкова заявляє, що Україна почала виконувати резолюцію ПАРЄ

П'ятниця, 2 березня 2012, 13:44

В Адміністрації президента заявляють, що вже почали виконувати рекомендації резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи від 26 січня 2012 року.

Про це повідомила в п'ятницю на брифінгу радник президента Марина Ставнійчук, пише "ЛІГАБізнесІнформ".

Ставнійчук нагадала, що в останній резолюції ПАРЄ було піднято цілий ряд питань, пов'язаних зі змінами до Конституції Україні.

"Парламентська асамблея Ради Європи у своїй останній резолюції закликає президента України, парламент невідкладно розпочати конституційний процес, закликає всі політичні сили - і провладні, і опозиційні - взяти участь в цьому процесі", - заявила вона.

Ставнійчук розповіла, що свої кандидатури до Конституційної асамблеї уже подали "литвинівці" і "регіонали".

В Адміністрації президента також чекають кандидатур і від опозиційних партій.

Ставнійчук зазначила, що запропонований паритетний принцип представництва влади і опозиції.

Так, зі ста членів комісії представники політичних партій отримали 12 квот, з них шість - представники провладних сил, шість - опозиціонери.

Вона зазначила, що крім парламентських фракцій, свої кандидатури можуть подати політичні сили, які набрали на останніх президентських і місцевих виборах більше 100 тис. голосів. Це "Фронт змін", партія "УДАР", "Свобода", "СПУ", "Трудова партія Україна" і "Єдиний центр".

Вона також зазначила, що більшість членів комісії складуть вчені.

В даний час, за її словами, провідні вузи та інститути країни формують свої пропозиції, також готують свої кандидатури представники громадських організацій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування