Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонали" і партія Литвина рвуться міняти Конституцію

П'ятниця, 2 березня 2012, 13:54

Фракції Партії регіонів і Народної партії поки єдині, хто запропонував свої кандидатури для членства в Конституційної асамблеї.

Про це на брифінгу в п'ятницю сказала радник президента Марина Ставнійчук, пише "Інтерфакс-Україна".

"Зараз в Україні розпочато процес внесення кандидатур до складу Конституційної асамблеї. Президенту України надійшли вже пропозиції від окремих парламентських фракцій, зокрема, мова йде про фракцію Народної партії України, про Партію регіонів", - сказала вона.

Зокрема, Народну партіюпредставляє Ігор Шаров, а Партію регіонів - Владислав Забарський.

За її словами, формування Конституційної асамблеї в політичній частині буде проходити за принципом паритетності. Так, для політичних сил є 12 квот для всіх парламентських фракцій і груп, яким можна внести до складу асамблеї по одній людині.

При цьому Ставнійчук зазначила, що з 12 місць 6 передбачено для провладних сил і 6 - для опозиційних.

Радник також сказала, що, крім парламентських політсил право на внесення своїх кандидатур матимуть партії, які отримали на останніх президентських чи парламентських виборах підтримку більше 100 тисяч голосів: "Фронт змін", УДАР Віталія Кличка, ВО "Свобода", Соціалістична партія України, " Трудова України" і" Єдиний центр".

Водночас, за її словами, найбільша квота передбачена для вчених.

За словами Ставнійчук, є домовленість з Венеціанською комісією про проведення повторної експертизи з питання створення Конституційної асамблеї. На експертизу буде надіслано Положення про роботу Конституційної асамблеї після його розробки.

Як відомо, президент Віктор Янукович заявив, що буде "непогано, якщо політичні партії почекають, поки фахівці вироблять свої пропозиції".

Раніше об'єднана опозиція заявила, що не братиме участі в роботі Конституційної асамблеї.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування