Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналіста не пустили до Януковича за судимість

Четвер, 22 березня 2012, 15:23

Кореспондента запорізької газети "Суббота плюс" Юрія Гудименка намагались не допустити на зустріч із президентом Віктором Януковичем через наявність у нього судимості.

Про це журналіст розповів у коментарі "Телекритиці".

За його словами, у середу до головного редактора газети Богдана Василенка зателефонував керівник управління преси та інформації Запорізької облдержадміністрації Олександр Коваленко.

"Він сказав, що СБУ проти того, щоб Юрій Гудименко як судимий був у пулі президента. Мене просили замінити його кимось. Однак я їм відмовив. У відповідь їм сказав, що в нас і президент двічі судимий", - сказав Василенко.

Після цього о 23-й годині дільничний приніс Гудименку повістку до Ленінського райвідділу міліції міста для "профілактичної бесіди".

Гудименко розповів, що має судимість за хуліганство.

"Після того, як підірвали пам'ятник Сталіну, мене посадили в СІЗО та засудили за хуліганство, приписавши те, що я розмалював фарбою пам'ятник Дзержинському. Тому тепер у цьому Ленінському райвідділі я відмічаюсь щомісяця", - сказав він.

Однак, за його словами, у середу ввечері дільничний повідомив журналісту, що несподівано було вирішено влаштувати день профілактичних бесід із людьми, засудженими за хуліганство.

"Сьогодні о 9-й годині я приїхав до Ленінського райвідділу. Окрім мене на таку бесіду не приходив ніхто. Я витратив три години. Вони самі у відділі сміються, оскільки мають цей наказ. Вони йдуть за досьє і пропадають на півтори години. Потім сам собі зняв відбитки пальців, тому що в них не було експерта. Підписався, що зобов'язуюсь не вчиняти злочинів. І все. Однак я вже не встиг на візит Віктора Федоровича Януковича", - сказав Гудименко.

Керівник управління преси та інформації Запорізької ОДА Олександр Коваленко підтвердив, що він звертався до головного редактора "Субботы плюс".

"Я сказав, що є претензії з боку служби безпеки, що можуть виникнути якісь проблеми. Я попросив редактора замінити на іншого журналіста", - пояснив він

"Певно, згідно з нормативними документами охорона має свої претензії. Вони всього не говорили. Я є лише комунікатором, тому таким чином намагався знайти компромісне рішення. Від "Субботы плюс" було акредитовано двоє журналістів, один з них зараз перебуває на зустрічі з президентом. Тобто жодних претензій до цього чи іншого видання у нас апріорі бути не може", - додав Коваленко.

Однак чітко сказати, які саме претензії були до Гудименка та від кого саме вони надходили (від СБУ чи УДО), Коваленко не зміг. Він лише зазначив, що це "не запорізькі колеги", і порадив звертатись до служб охорони президента.

Прес-секретар Віктора Януковича Дарія Чепак пообіцяла прокоментувати інцидент з недопуском журналіста пізніше.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування