У Литвина кажуть, що він вважає жінку "часто-густо" вищою за чоловіка

Субота, 3 березня 2012, 11:51

Голова Верховної Ради Володимир Литвин ніколи не робив дискримінаційних заяв щодо ролі і місця жінок в українському суспільстві.

Про це йдеться в заяві прес-служби апарату Верховної Ради у зв’язку з "невірним трактуванням деякими високопосадовцями та ЗМІ" інтерв’ю Литвина.

"Нинішня інформаційна кампанія, у тому числі, за участю політиків і державних службовців, як не дивно, побудована на вирваних з контексту і перетлумачених у власних політичних цілях фразах з інтерв’ю керівника парламенту", - зазначили в прес-службі.

Там підкреслили, що в інтерв’ю телеканалу "Рада" 2 березня Литвин наголосив на важливості неухильного дотримання основних принципів гендерної політики, зокрема, у частині представництва жінок в органах влади, а також зміни поглядів суспільства на роль і місце жінки, яка, за його словами, "часто-густо вища за своїми даними за чоловіка".

"Я вважаю, що нам треба дотримуватись вчення Платона, який виходив з того, що люди вільні в своїх правах і можливостях, маючи на увазі чоловіка і жінку, правда, домінувати почав, і домінує ще й досі в світі принцип, який сповідував Аристотель, що жінка - це нижча істота", - цитує Литвина прес-служба.

Проблему розширення представництва жінок у владних органах, підкреслив він, "не вирішити законодавством".

"Ви ж прекрасно розумієте, що у нас сьогодні порядка є 30 проектів законів на розгляді, і вони переважною мірою стосуються представництва жінок в органах влади, але якщо суспільство не буде готовим, якщо ми не позбудемося того, що в нас уже є традицією, в принципі, воно входить у християнську ментальність, згідно з якою чоловік - це вища істота, оскільки жінка створена була із ребра Адама, відповідно, вона стоїть одразу на нижчому щаблі, і цей принцип, очевидно, він дає про себе знати. І законами нічого не вирішити", - сказав Литвин.

У прес-службі зазначили, що вимога співголів міжфракційного депутатського об'єднання "Рівні можливості" до Литвина принести вибачення українським жінкам особливо дивує, "оскільки перед тим, як чогось вимагати, треба мати для цього підстави, а не підспівувати такій особі, як Г.Герман, що взяла собі за правило вправлятися по Верховній Раді".

"Особливе обурення викликає неодноразова спроба керівника Головного управління з гуманітарних та суспільно-політичних питань адміністрації президента України Г.Герман дезавуювати висловлювання керівника парламенту, спираючись на викривленні повідомлення у ЗМІ", - йдеться в повідомленні.

"Враховуючи сферу діяльності Г.Герман та спритність у наданні коментарів, які не базуються на першоджерелі інформації, складається враження, що вона вперто переслідує певну політичну мету, або не має чим займатися. А відтак поклала на себе не підйомну ношу - вчити всіх", - зазначили також в прес-службі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування