Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії проходять вибори Путіна

Неділя, 4 березня 2012, 09:30

У Росії в неділю проходять вибори президента, який у найближчі шість років керуватиме країною.

Вибори проходять на 95-ти тисячах виборчих дільниць у Росії та 385 дільницях - за її межами, повідомляє Бі-Бі-Сі.

До списків виборців включено понад 108 мільйонів громадян.

За даними ЦВК, явка виборців станом на 10-00 за московським часом становила 12,2%.

За тим, як проходить голосування, стежать як російські, так і зарубіжні спостерігачі, в тому числі представники міжнародних організацій: СНД, ШОС, ПАРЄ та ОБСЄ.

У Москві в ЦВК запрацювала так звана "відеостіна" - екран, на який протягом дня буде виводитися трансляція з веб-камер на виборчих дільницях.

Голосування завершиться о 21:00 за московським часом у неділю із закриттям дільниць в Калінінградській області.

Голова уряду Росії Володимир Путін, який вже був президентом у 2000-2008 роках, прагне повернутися на цю посаду.

Йому протистоять четверо суперників, троє із яких - лідер Комуністичної партії Росії Геннадій Зюганов, лідер ЛДПР Володимир Жириновський та колишній голова Державної думи, кандитат від партії "Справедлива Росія" Сергій Миронов вже брали участь у президентських виборах і програвали Володимиру Путіну. Іще один кандидат, самовисуванець Михайло Прохоров, балотується на президента вперше.

Поліція Москви попередила, що не допустить провокацій під час президентських виборів і зупинить будь-які незаконні акції.

"У нас викликає занепокоєння акція, що готується, яка планується з однією метою – поставити під сумнів легітимність виборчого процесу. Ми аналізували інформацію в соціальних мережах та інших джерелах і зробили висновок, що такі спроби плануються", - заявив керівник головного управління МВС Москви Володимир Колокольцев у суботу.

Як приклад провокації він згадав так звану "карусель". За інформацією керівника ГУ МВС Росії по Москві, в інтернеті вже з'явилися заклики "озброювати людей арматурою, держаками від лопат та іншими предметами".

"Не раджу нікому випробовувати на міцність органи правопорядку в Москві. Ми залучаємо додаткові сили до Москви, і не секрет, навіщо це робиться", - зазначив керівник столичної поліції.

Разом з тим, за даними "Української правди", у соцмережах у неділю повідомляють про "каруселі". Називаються також номери автобусів, які підвозять на дільниці людей з відкріпними талонами. Також лунають заклики блокувати своїми машинами ці автобуси й навіть створювати маленькі ДТП.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування