У Росії заявляють про численні порушення в ході виборів

Неділя, 4 березня 2012, 11:06

Спостерігачі й правозахисники повідомляють про порушення в ході голосування на виборах президента Росії.

Зокрема, шість тисяч виборців незаконно зареєструвала територіальна виборча комісія в московському районі Строгіно, передає "Ехо Москви".

Як повідомив "Новій газеті" представник кандидата в президенти від КПРФ Олександр Кульпін, заяву з проханням про заочну реєстрацію для голосування приніс невідомий. В списках фігурували співробітники різних будівельних організацій, а свою вимогу робочі пояснювали безперервним режимом роботи компанії.

Як відзначає видання, редакція має у своєму розпорядженні список роботодавців, причому жодна з компаній не має в Строгіно ані філій, ані діючих об'єктів будівництва.

У Центрвиборчкомі закликали не робити поспішних висновків про дії співробітників тервиборчкому в Строгіно.

Крім того, співробітники Забайкальського правозахисного центру помітили організований підвіз до виборчих дільниць службовців підприємств і військових, а також випадки кількаразового голосування, повідомляє Радіо Свобода.

Про такі ж порушення в Підмосков'ї повідомляють кореспонденти Асоціації на захист прав виборців "ГОЛОС".

Представники КПРФ заявили про порушення виборчого законодавства в Орловській області.

Багато інформації про порушення з'являється у Твіттері - від політиків і громадських активістів.

У Нижегородській області в суботу під час видачі виборчих бюлетенів на дільниці міста Дзержинська членами тервиборчкому від КПРФ було встановлено, що в квадрати напроти прізвища одного з кандидатів в президенти друкарським способом нанесено тиснення. Це може привести до запрограмованому результату голосування, оскільки всі дільниці Дзержинська обладнані КОВБами (електронними комплексами обробки виборчих бюлетенів).

Разом з тим, у Громадській палаті Росії повідомили Інтерфаксу, що зафіксовані, в основному, незначні порушення.

Член ГП Йосип Діскін повідомив, що більшість спостерігачів задоволені ходом виборів і відзначають, що "організація виборів набагато краща, ніж виборів до Держдуми, і все набагато спокійніше відбувається".

"Але якщо надходить інформація про можливі порушення, наприклад "Ехо Москви" повідомляє про "каруселі", ми вивели картинку і за цим пильно спостерігаємо, одночасно з цим розбирається ЦВК. Але, звичайно, ніяких 6 тисяч порушень там бути не може, як ми бачимо по картинці, але навіть якщо є невеликі порушення, ми з цим розбираємося", - зазначив Діскін.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування