Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Проект Навального за півдня нарахував 2700 порушень на виборах

Неділя, 4 березня 2012, 14:34

Ситуація з порушеннями на виборах набагато гірша, ніж у грудні, вважають учасники спостережного проекту Росвибори.

До середини дня в інформаційно-аналітичному центрі в Москві зафіксовано понад 2700 порушень, розповів "Ехо Москви" засновник проекту Олексій Навальний.

За словами Навального, найбільша кількість порушень в Москві і Санкт-Петербурзі.

У той же час, за даними МВС, вибори в Росії проходять без серйозних інцидентів.

Тим не менше, на деяких дільницях зафіксовані порушення. Зокрема, в Петербурзі затримано жінку, яка кинула в урну для голосування кілька паперів.

У Якутську в одного з місцевих жителів виявлено відразу 8 виборчих бюлетенів. Він пояснив, що хотів перевірити пильність поліції і виборчої комісії.

Крім того, в ряді регіонів зафіксовано випадки, коли виборці намагалися проголосувати за чужими відкріпними посвідченнями.

Ще один інцидент стався на виборчій дільниці, де голосував прем'єр Путін. В результаті були затримані троє громадянок України, активісток руху FEMEN.

Разом з тим, міжнародні спостерігачі відзначають відкритість і прозорість голосування на президентських виборах в Росії.

"Побачене на двох дільницях нас дуже вразило і порадувало", - сказала депутат Європарламенту від Італії Елізабет Гардіні.

У свою чергу професор Лондонського університету, спостерігач від Великобританії Джон Берріман висловив сподівання, що вони зможуть відвідати і інші виборчі дільниці, оскільки дві побачених він вважає не зовсім звичайними - там голосували Дмитро Медведєв і Володимир Путін.

У Лізі виборців в свою чергу говорять про велику кількість скарг на порушення на виборах.

Координатор Центру правової допомоги Ліги виборців Олена Бичкова розповіла, що найбільш масовими є порушення, пов'язані з неправомірним використанням відкріпних посвідчень і масовим голосуванням - так званою "каруселлю".

У той же час, в Москві площі Революції, Тріумфальна, Манежна і Лубянська перекриті співробітниками ОМОНу, на значній частині Тверської вулиці неможлива парковка, тому що місця уздовж дороги зайняті десятками військових автозаків, повідомляють очевидці.

Фото Slon.ru

В центрі з громадських зв'язків ГУВС Москви відмовилися пояснювати "Газеті.Ru", чому в центр міста стягнуто стільки сил.

"Просто сьогодні вибори. І це просто автобуси з поліцією", - заявили в МВС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...