Активісткам FEMEN світить до 15 діб

Неділя, 4 березня 2012, 15:07

Троє учасниць українського руху FEMEN, затриманих в Москві, притягаються до відповідальності за дрібне хуліганство.

Про це повідомили "Інтерфаксу" в прес-службі ГУ МВС Росії по Москві.

"Троє громадянок України, затриманих за спробу провокації на виборчій дільниці 2079, притягаються до відповідальності за статтею 20.1 Кодексу про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство)", - сказали в прес-службі.

Там додали, що в даний час відносно затриманих складаються протоколи про адміністративне правопорушення, після чого вони до кінця дня будуть доставлені в одну з ділянок мирового суду Гагарінського району.

Максимальна санкція за дане правопорушення передбачає адміністративний арешт строком до 15 діб.

У той же час, консул посольства України в Росії зустрінеться із затриманими українками, повідомив "Інтерфаксу" черговий посольства.

"Посольство вже в курсі цієї ситуації. Наш консул уже виїхав до поліцейської дільниці, де знаходяться затримані дівчата, і найближчим часом зустрінеться з ними", - підкреслив черговий.

Разом з тим, штаб кандидата в президенти Володимира Путіна не збирається чинити ніяких дій у зв'язку з інцидентом, що стався на виборчій дільниці, де раніше в неділю проголосував прем'єр-міністр.

"Ніяких скарг нікуди подавати не збираємося", - сказав "Інтерфаксу" представник штабу.

Як повідомлялося, актівісткі FEMEN роздяглися і влаштували акцію на виборчій дільниці в Москві, де до цього проголосував Путін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування