У Росії вже проголосувала майже половина виборців

Неділя, 4 березня 2012, 15:57

На 15 годину мск в цілому по Росії на виборах президента проголосували 47,6% виборців.

Про це повідомив журналістам заступник голови Центрвиборчкому Станіслав Вавілов, передає "Ехо Москви".

Він зазначив, що це трохи більше, ніж на минулих виборах глави держави. Тоді на цей же час явка становила майже 43%. На минулих парламентських виборах на цей же час - майже 42%.

Разом з тим, в асоціації "ГОЛОС" повідомляють про те, що виявлені більше 3 тисяч порушень на президентських виборах в Росії.

Найпоширеніший вид порушення - тиск на виборців з боку начальства. Крім того, активно використовується адміністративний ресурс. Частина порушень пов'язана з голосуванням за відкріпними посвідченнями.

У той же час, Вавилов заявив Інтерфаксу, що з 26 листопада (з моменту призначення дати виборів президента) минулого року і по 3 березня поточного до ЦВК надійшло 460 звернень, які містять інформацію про порушення. 4 березня в комісію направлено 86 таких скарг.

"Більшість з них пов'язано з порядком видачі відкріпних посвідчень, відсутністю в списках виборців та інше", - зазначив Вавилов. Велике число звернень стосується скарг на порушення правил агітації, а також дії або бездіяльності посадових осіб.

При цьому він зазначив, що часто дії осіб, які подають скарги, "непослідовні і безсистемні", зокрема, в оформленні документів і дотримання термінів подачі скарг.

"Звідси і з'являється штамп - масові порушення на виборах, а при спробі перевести розмову в область юридично значимих фактів все розчиняється як Місяць в ранковому небі", - вважає заступник голови ЦВК.

У той же час, поліція змусила всіх людей залишити альтернативний штаб підрахунку голосів в центрі Москви.

Про це повідомив депутат Держдуми від партії "Справедлива Росія" Ілля Пономарьов, передає Бі-Бі-Сі.

За його словами, поліцейські мотивували свою вимогу тим, що в клубі "Сквот" на вулиці Рождественка, де розташований штаб, нібито закладена бомба.

Незалежний від Центрвиборчкому центр підрахунку голосів створювався Лігою виборців спільно з СР і Компартією, спочатку його хотіли розмістити в кафе поряд з будівлею ЦВК (неподалік, на Луб'янській площі), але звідти його виселили ще раніше під тим приводом, що територія режимна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування