Глава ЦВК РФ: більш чесних виборів в інших країнах не буде

Неділя, 4 березня 2012, 20:53

У ході президентських виборів в Росії не було фактів, які могли б вплинути на підсумки голосування.

Про це заявив у неділю заступник голови МВС РФ Олександр Горовий.

За його словами, з початку кампанії порушено понад 20 кримінальних справ, а також зафіксовано понад тисячу фактів адміністративних правопорушень.

У той же час, глава Центрвиборчкому РФ Володимир Чуров в інтерв'ю телеканалу "Росія-24" заявив, що "більш чесних виборів, ніж у Росії, в інших країнах найближчим часом не буде".

"Принаймні, доти, доки вони не почнуть переймати наш технічний досвід", - додав він.

Чуров також повідомив, що явка на виборах президента склала в середньому 64%. Він зазначив, що це майже на 5% вище в порівнянні з явкою на виборах в Державну думу в грудні 2011 року.

Разом з тим, через порушення при складанні списку виборців буде визнано недійсним голосування на одній з дільниць в московському районі Тушино.

До протоколів на цій дільниці прізвища громадян вносилися за два і навіть за один день до виборів замість належних мінімальних трьох.

У той же час, лідер КПРФ Геннадій Зюганов заявив, що партія не визнає підсумки виборів президента. За його словами, вибори були нелегітимними. Зюганов відмовляється вітати лідера президентських перегонів.

Ще один кандидат у президенти Михайло Прохоров заявив, що не прийме пропозицію Володимира Путіна про будь-які посади.

Бізнесмен сказав, що буде будувати свою партію і боротися за владу. Прохоров також зазначив, що має намір балотуватися і на наступних президентських виборах.

Кандидат у президенти, лідер ЛДПР Володимир Жириновський вважає об'єктивною перемогу Путіна на президентських виборах.

Як сказав Жириновський, він особисто був присутній на виборчій дільниці протягом 4 годин і бачив, що ніяких вкидань не було.

Разом з тим, опозиціонер Ілля Яшин повідомляє у своєму "Живому Журналі", що його викликають до прокуратури з приводу мітингу на Пушкінській площі в Москві, наміченого на 5 березня.

"Українська правда" за матеріалами Бі-Бі-Сі та "Ехо Москви"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News