Луценко розповів, як скинути Януковича

Понеділок, 5 березня 2012, 09:22

Дострокові президентські вибори можливі за умови перемоги об'єднаної опозиції на виборах до парламенту.

Про це в інтерв'ю "Комерсант-Україна" заявив екс-міністр Юрій Луценко.

За його словами, можливі три сценарії парламентських виборів.

"Перший: єдиний список "Батьківщини", "Фронту змін" і партії УДАР плюс союзницька "Свобода" дає упевнену перемогу; вимога формування нового уряду, а після конфронтації з адміністрацією президента - і дострокові президентські вибори", - підкреслив Луценко.

У разі ж, якщо "Батьківщина", "Фронт змін" УДАР і "Свобода" підуть розрізнено, перемога опозиції буде непереконливою, переконаний Луценко, можливі "маневри "політпроституток", формування так званого коаліційного уряду, що консерсвує нинішню мафіозну сутність влади до 2015 року".

"Третій: під приводом рішення Конституційного суду про неможливість одночасного висування кандидатів у депутати за списком і по округу Партія регіонів повертає до закону про вибори норму про зняття кандидатів підконтрольними їй виборчкомами, що означає відмову від виборів і перехід до фактичного призначенням депутатів", - зазначив екс-міністр.

Це, на думку Луценка, призведе до "бойкоту з боку опозиції, акцій громадянської непокори з непередбачуваними наслідками для України як незалежної держави".

Разом з тим, коментуючи можливість керувати партією "Народна самооборона" з-за ґрат, Луценко підкреслив, що це не видається за можливе.

"Давайте говорити прямо - керувати з-за ґрат партією можна, тільки якщо в неї є стабільна фінансова основа. Я працював чесно і не використовував посаду для створення особистих чи партійних засіків. Тому "Народна самооборона" прийняла рішення об'єднатися з потужнішими опозиційними силами. Я ж можу лише висловлювати свою думку", - наголосив Луценко.

"Моя мета - зламати систему політичних розправ, а не мстити замовникам, а тим більше виконавцям", - підсумував він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...