Янукович має готуватися до пресингу Путіна

Понеділок, 5 березня 2012, 11:35

Президентові Віктору Януковичу варто підготуватися до жорсткого стилю президента Росії Володимира Путіна.

Так, вважає директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Януковичу зараз доведеться зустрічатися не з Медведєвим, з яким у нього склалися непогані відносини, а з Путіним. І треба готуватися до жорсткого стилю Путіна, до стилю постійного пресингу. І треба також готуватися до того, що Путін, швидше за все, буде все-таки реалізовувати ту мету, яку він задекларував. Це Євразійський союз", - заявив експерт.

"Це буде головним геополітичним викликом для України в найближчу перспективу. Якщо тільки Путіна не будуть відволікати внутрішні російські проблеми", - сказав він на прес-конференції в Києві.

Коментуючи сльози Путіна на мітингу, політолог висловив припущення, що в такий спосіб позначилася емоційна напруженість під час виборів, оскільки, по суті, це були перші за 12 років конкурентні вибори.

"На цих виборах Путін конкурував не з Зюгановим, не з Жириновським, не з Прохоровим. Він конкурував з Болотною площею, з новою російською опозицією, яка не мала свого кандидата на цих виборах", - підкреслив політолог.

На думку Фесенка, головною проблемою президента Путіна стане подолання політичного розколу, "що робити з так званими розсердженими городянами".

У цьому зв'язку політолог вважає, що російський президент буде змушений оновити свій політичний режим.

У той же час, він висловив думку, що найближчим часом Росії не загрожує зміна влади в результаті дій опозиції.

"Нова російська опозиція - це меншість. Більшість у Росії - за Путіна. Це головна проблема російської опозиції. Це означає, що в найближчій перспективі демократичним шляхом нинішня російська опозиція змінити владу в Росії не може", - підсумував він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування