Тимошенко програла ще один суд по ЄЕСУ

Понеділок, 5 березня 2012, 15:38

Вищий адмінсуд України визнав правомірними претензії Генпрокуратури і Державної податкової адміністрації до колишнього керівника корпорації ЄЕСУ Юлії Тимошенко щодо несплати нею податків.

Відповідну ухвалу зачитав головуючий суддя Олександр Нечитайло, повідомляє УНІАН.

Повний текст судового рішення суду касаційної інстанції буде оголошено через 5 днів, відповідно до законодавства, ухвала набирає чинності з моменту оголошення, однак може бути оскаржена.

Слід зазначити, що суддя Нечитайло був суддею-доповідачем у ВАСУ у лютому 2010 року при розгляді скарги Тимошенко на рішення ЦВК про визнання Віктора Януковича президентом України за результатами виборів.

Коментуючи ухвалу ВАСУ, адвокат Тимошенко Нечипоренко в інтерв’ю журналістам сказав: "Це рішення вчергове підтвердило, що правосуддя в Україні немає".

Разом з тим, він зауважив, що сторона захисту, отримавши мотивувальну частину ухвали та вивчивши її, визначиться з поданням відповідної скарги до Верховного Суду.

20 жовтня 2011 року Генеральна прокуратура України скасувала постанову про закриття кримінальної справи проти Тимошенко за фактами розкрадання бюджетних коштів на суму понад 25 млн. грн. та ухилення від сплати податків на суму понад 20 млн. грн. шляхом запровадження злочинної фінансової схеми щодо розрахунків за природний газ корпорацією "Єдині енергетичні системи України" та приховування від оподаткування доходів від діяльності її офшорної компанії Somolli Enterprises Limited.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування