Кремль не дали взяти в "кільце". Всього більше 500 затриманих

Понеділок, 5 березня 2012, 20:26

Поліція припинила несанкціонований хід учасників акції "За чесні вибори".

Їм вдалося дійти стихійним маршем по Тверській вулиці з Пушкінської площі до Тріумфальної, повідомляє ВВС.

Число затриманих по Москві в результаті акцій опозиції перевищило 200 чоловік і наближається до 250, повідомляє Інтерфакс з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Як раніше повідомив один з лідерів "Солідарності" Ілля Яшин, на Пушкінській при розгоні мітингу було затримано близько 100 осіб.

Після санкціонованого мітингу опозиції "За чесні вибори" частина учасників залишилися на Пушкінській площі, незважаючи на заклики поліцейських розійтися.

Після неодноразових попереджень поліція почала затримувати найбільш активних учасників.

Крім цього, флешмоб опозиції "Біле кільце", в яке вони збиралися замкнути Кремль, так і не відбувся.

Обстановка на площі Революції, а також на Манежній площі і Василівському узвозі спокійна.

Вся територія навколо Кремля оточена подвійними кордонами поліції. При цьому поліцейські очистили площу від сторонніх осіб відразу після завершення мітингу руху "Наші" і нікого на площу не пускають.

Додаткові поліцейські загородження встановлені і посередині Манежної площі, щоб не допустити переміщення можливих провокаторів з однієї частини Манежної площі на іншу.

На Манежній площі чергує велика кількість співробітників поліції і ОМОН. Біля Історичного музею розгорнуто оперативний штаб другого полку поліції.

При цьому жодних опозиціонерів на площі немає. Лише робочі розбирають металоконструкції сцени після мітингу руху "Наші".

Фото http://raskalov-vit.livejournal.com/ 

Тим часом одна з організаторів акції "Біле кільце" Юлія Башінова повідомила, що нечисленні групи громадських активістів з білою символікою підійшли з різних сторін до Кремля, але не знають, "що робити далі через величезного скупчення поліції".

"Значну кількість наших соратників було затримано на Пушкінській площі, тому дуже мало тих, хто зміг дійти до Кремля", - сказала вона.

Також поліцейські затримали близько 300 учасників несанкціонованої акції на Ісаакіївській площі в центрі Петербурга.

Як повідомив представник регіонального ГУМВС, "близько 300 осіб доставлено у відділи поліції", передає РИА Новости.

Тим часом, за даними правоохоронців, всього в акції взяли участь близько 800 осіб.

Як повідомлялося раніше, в Москві теж пройшли затримання опозиціонерів, у тому числі координатора "Лівого фронту" Сергія Удальцова і Едуарда Лимонова. Останнього вже відпустили і зобов'язали з'явитися в суд 15 березня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування