Тюремникам, які організовували побачення для екс-спікера Криму, дали по 5 і 7 років

Вівторок, 6 березня 2012, 11:17

Суд засудив до п'яти і семи років в'язниці двох співробітників Сімферопольського СІЗО за організацію незаконного побачення для колишнього голови Верховної Ради Криму Анатолія Гриценка.

Про це Українським Новинам повідомив представник прокуратури Криму.

За його словами, такий вирок виніс Залізничний районний суд Сімферополя 5 березня.

Співрозмовник уточнив, що виконуючий обов'язки начальника з оперативної роботи ізолятора отримав сім років позбавлення волі, а старший оперуповноважений - п'ять.

Суд також постановив конфіскувати їхнє майно і позбавив права протягом трьох років обіймати посади в правоохоронних органах.

Співробітники СІЗО звинувачувалися у зловживанні службовим становищем - вони влаштували незаконне відвідування арештанта в 2011 році.

Крім того, за рішенням суду, відвідувач, який незаконно перебував в ізоляторі, засуджений до п'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна за втягування працівників СІЗО в злочинну діяльність.

Прізвище відвідувача не розголошується.

Як відомо, 21 січня 2011 року прокуратура Криму порушила проти Гриценка кримінальну справу за підозрою в незаконному відчуженні 4,8 тис. га землі радгоспу "Азовський" під час перебування головою Ленінської районної адміністрації.

24 січня 2011 Гриценко був затриманий.

Гриценко обіймав посаду голови Ради Криму двічі: з лютого 1997 по квітень 1998 року і з травня 2006 по березень 2010 року. Також він був членом Партії регіонів.

Головою Ленінської РДА він працював з січня 2001 по липень 2005 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News