Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МЗС кажуть, що іноземців до Тимошенко не пустили не через них

Вівторок, 6 березня 2012, 13:09

У Міністерстві закордонних справ заявляють, що не надають дозволів на відвідування іноземцями екс-прем’єра Юлії Тимошенко в колонії.

Про це заявив на брифінгу речник МЗС Олександр Дикусаров, повідомляє УНІАН.

"Ми не приймаємо рішення щодо надання дозволу на відвідання низкою депутатів Качанівської колонії, рішення приймається на рівні пенітенціарної служби", - сказав він.

За словами речника, МЗС забезпечує комунікацію представників закордонних дипломатичних установ в Україні, іноземців, депутатів, представників міжнародних організацій з державними установами України, в тому числі пенітенціарної служби.

Дикусаров повідомив, що за дорученням МЗС посол України в Данії звернувся до секретаріату Парламентської Асамблеї ОБСЄ з проханням роз’яснити, на яких підставах (рішення чи доручення) віце-президент ПА ОБСЄ Вальбурга Дуглас та член ПА ОБСЄ від Швеції Аса Ліндестам анонсували свій візит до України з метою відвідати Тимошенко у колонії.

За його словами, згідно з отриманими роз’ясненнями, згадані іноземці відвідували Україну 5 березня з власної ініціативи.

Дикусаров також повідомив, що у суботу, 3 березня, МЗС отримав від Державної пенітенціарної служби відповідь про відмову в зустрічі членів ПА ОБСЄ з Тимошенко.

За словами речника, про це МЗС України усно поінформував Посла Швеції в Україні, а в понеділок, 5 березня, у Посольство Швеції була відправлена відповідна нота.

Як відомо, 3 березня Державна пенітенціарна служба повідомила, що не надала дозволу членам ПА ОБСЄ на зустріч з Тимошенко, оскільки для такого рішення немає належних підстав.

У пенітенціарній службі також заявили, що делегацію ОБСЄ не пустили до Тимошенко, бо та не мала дозволу від Міністерства зовнішніх справ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування