Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КС буде розбиратися з майном СРСР

Вівторок, 6 березня 2012, 16:47

Конституційний Суд просять оцінити конституційність постанов Верховної Ради про передачу в управління Фонду держмайна загальносоюзних громадських організацій колишнього СРСР.

Про це сказано в повідомленні прес-служби КС.

Відповідне подання надійшло до суду від 52 депутатів 6 березня.

Подання перебуває на опрацюванні в Секретаріаті КСУ.

Депутати просять оцінити на предмет конституційності постанови Верховної Ради "Про майнові комплекси та фінансові ресурси громадських організацій колишнього Союзу РСР, розташовані на території України" від 10 квітня 1992 року та "Про майно загальносоюзних громадських організацій колишнього Союзу РСР" від 4 лютого 1994 року.

Ними тимчасово передавалося до визначення правонаступників загальносоюзних громадських організацій колишнього СРСР майно і фінансові ресурси розташованих на території України підприємств, установ і об'єктів, які перебували у підпорядкуванні центральних органів цих організацій.

Разом з цим постановою від 1994 року зокрема встановлювалося, що правонаступником орендодавця за договорами оренди майнових комплексів, розташованих на території України, укладеними із центральними органами загальносоюзних громадських організацій колишнього Союзу РСР, є ФДМУ.

Також цією постановою визначалося, що до законодавчого визначення правонаступників цього майна ФДМУ розпоряджається цим майном у процесі приватизації.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...