Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Гельсінській комісії США констатували "авторитаризм" Януковича

Вівторок, 6 березня 2012, 20:13

Режим президента Віктора Януковича не ставиться серйозно до своїх зобов’язань щодо прав людини і демократії, які Україна має в Організації з безпеки і співпраці в Європі.

Таку думку озвучив глава Гельсінської комісії США Крістофер Сміт, якого цитує "Радіо "Свобода".

Як сказав на засіданні Палати представників конгресмен-республіканець, ув’язнення опозиційних лідерів Юлії Тимошенко і Юрія Луценка забороняє їм брати участь у парламентських виборах у жовтні, а це порушить серйозні питання щодо відповідності цих виборів стандартам ОБСЄ.
 
Це особливо непокоїть через те, що через два місяці після цих виборів, із початку 2013 року, Україна перебере головування в ОБСЄ, наголосив Сміт, який очолює американську Комісію з безпеки і співпраці в Європі, відому також як Гельсінська комісія США.

"Сміт також повторив, що це сповзання України далі від демократії й дедалі ближче до авторитаризму на кшталт російського чи білоруського шкодить відносинам держави зі США і з Європейським Союзом, які вже не раз чітко заявляли, що в Україні має поліпшитися дотримання прав людини й норм демократії", - йдеться в повідомленні.
 
Сміт закликав владу України припинити це сповзання в авторитаризм, бо "ізоляція країни, що настане внаслідок цього, піде лише на шкоду українцям, які, за словами конгресмена, так довго й такою дорогою ціною виборювали свободу, гідність і справедливість".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування