Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці думають, що Тимошенко посадили за політику і кримінал

Середа, 7 березня 2012, 10:41

Українці вважають, що ув’язнення Юлії Тимошенко обумовлено як кримінальними злочинами, так і її політичною діяльністю.

Про це свідчать результати опитування, проведеного КМІС протягом 10-19 лютого 2012 року.

Так, найбільша частка опитаних – 39% – вважає, що Тимошенко опинилась в тюрмі саме через її політичну діяльність,

26% вважають, що Тимошенко ув’язнена за кримінальні злочини, 25% респондентів вважають, що її ув’язнення спричинено і її політичною діяльністю, і кримінальною.

Лише 11% опитаних громадян України не мають певної думки з цього приводу.

"Таким чином, майже дві третини опитаних – 64% – не виключають політичних причин в ув’язненні Юлії Тимошенко, й, одночасно, близько половини виборців – 51% – не виключають наявності в цьому причин кримінальних", - сказано у прес-релізі.

Порівняно з листопадом 2011 року збільшилася кількість тих, хто вважає, що ув’язнення Тимошенко обумовлюється як кримінальними злочинами, так і політичною діяльністю (25% у лютому проти 19% у листопаді).

Стала меншою кількість тих, хто не зміг визначитися з відповіддю на запитання про причини ув’язнення Тимошенко (16% у листопаді проти 11% у лютому).

Статистично значуще не змінилася кількість тих, хто вважає що ув’язнення Тимошенко пов’язане суто з її політичною діяльністю (39% у лютому проти 38% у листопаді), та тих, хто вважає що причина ув’язнення Тимошенко полягає у кримінальних злочинах (26% у лютому проти 27% у листопаді).

Простежується явна диференціація у ставленні до причин ув’язнення колишнього прем’єр-міністра в залежності від регіону та від політичних уподобань виборців.

У Західному та Центральному регіонах значно більше тих, хто вважає, що Тимошенко ув’язнена саме за політичну діяльність, ніж тих, хто вважає, що вона ув’язнена за кримінальні злочини: у Західному регіоні – 51% проти 9%, а у Центральному – 52% проти 14%.

У Південному та Східному регіонах, навпаки, помітно більше тих, хто вважає, що Юлія Тимошенко ув’язнена саме за кримінальні злочини, ніж тих, хто вважає, що вона ув’язнена за політичну діяльність: на Півдні – 40% проти 25%, а у Східному регіоні – 42% проти 24%.

Найбільше виборців, котрі вважають, що Тимошенко ув’язнено за кримінальні злочини, серед прихильників Партії регіонів (59%) та Комуністичної партії (48%).

Абсолютна більшість прихильників Блоку Юлії Тимошенко (83%) та переважна більшість прихильників "Фронту змін" (53%) вважають, що причиною ув’язнення Ю.Тимошенко є її політична діяльність.

Під час дослідження методом інтерв’ю опитано 2029 респондентів віком від 18 років.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1.5) не перевищує 3.3% для показників близьких до 50%, 2,8% - для показників близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 10%, 1,4% - для показників близьких до 5%.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування