Екс-помічник Волги звинуватив начальника у змові

Середа, 7 березня 2012, 11:05

Після повідомлення про затримання підлеглого екс-голова Держфінпослуг Василь Волга зібрав зустріч для вироблення єдиної версії події.

Про це під час судового засідання у справі Волги у вівторок повідомив колишній помічник голови Держфінпослуг Олег Чернушенко, повідомляє "Комерсант-Україна".

За його словами, в ході тристоронньої зустрічі за участю ще одного обвинуваченого, директора департаменту юридичного забезпечення комісії Євгена Гантімурова, була вироблена єдина версія того, що сталося і план подальших дій.

Як розповів Чернушенко, версія полягала в тому, що кошти надходили для рефінансування "Першого кредитного товариства". В ході допитів чиновники домовилися посилатися на статтю 63 Конституції України.

У свою чергу Волга заявив клопотання про притягнення Чернушенка до кримінальної відповідальності за дачу завідомо неправдивих свідчень, але суд відклав розгляд до винесення вироку.

Адвокат Волги Євген Солодко заявив клопотання про перевірку дзвінків мобільних телефонів Гантімурова і двох прокурорів, а також виписки з журналу відвідування прокуратури.

Разом з тим, Солодко повідомив, що представники державного обвинувачення прослуховують його розмови з Волгою в слідчому ізоляторі.

"У мене немає доказів, оскільки туди заборонено проносити технічні прилади, але дещо зі сказаного сьогодні наводить на таку думку", - зауважив він.

Тим часом представники прокуратури заявили, що, перебуваючи в камері, Волга користується мобільним телефоном. Більш того, сторона звинувачення стверджує, що Волга нібито вів переговори про зняття з нього звинувачення з наступним виїздом до Італії та отриманні громадянства цієї країни.

За версією прокурорів, з телефону підозрюваного могли здійснюватися дзвінки з метою залякування осіб, які дають свідчення проти екс-чиновника. Звинувачення попросило суд звернутися в прокуратуру для вилучення телефону і фіксації дзвінків з нього.

Сторона захисту спробувала довести, що ця інформація не має відношення до справи. Проте судді направили в прокуратуру звернення з проханням перевірити викладені обвинуваченням факти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування