Березовський: Україні скотитися до авторитаризму нереально

Середа, 7 березня 2012, 19:11

Російський олігарх у вигнанні Борис Березовський впевнений, що Україні скотитися до авторитарного режиму нереально.

Про це він сказав в інтерв`ю УНІАН.

"Україні скотитися до авторитарного режиму нереально", - зазначив олігарх.

"В Україні, як не дивно, все відбулося за 5 ющенківських років. Не дивлячись на те, що у мене величезні претензії до нього. І думаю, що не тільки у мене, а й у мільйонів українців. Він справді використав довіру народу тільки на 10%, а 90% просто розбазарив. Але цих 10% вистачило, щоб менталітет українського народу раз і назавжди кардинально змінився", - вважає він.

"Українці, на відміну від росіян, уже не раби. І ніхто з цим нічого зробити не зможе. Ні Янукович, ні хто інший", - сказав Березовський.

При цьому він зауважив, що змінився і Віктор Янукович за ці роки: "Янукович зразка 2011-2012 років - це зовсім не Янукович зразка 2004 року".

"Він вимушений зважати на новий вільний менталітет українців. Це те, що скоро станеться в Росії. Але поки що не сталося", - зазначив олігарх.

Березовський також впевнений, що Юлія Тимошенко стане наступним президентом України.

"Я вже говорив, що Тимошенко - наступний президент України. Вона вийде із в`язниці і стане політичним лідером. І Янукович це добре розуміє", - сказав Березовський, відповідаючи на запитання, яким він бачить політичне майбутнє Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...