За хабар Забзалюку можна посадити і через 15 років

Четвер, 8 березня 2012, 11:52

Можливість притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата, який дав хабара колезі за перехід у іншу фракцію, існує протягом 10-15 років з часу скоєння злочину.

Про це йдеться у коментарі Центру політико-правових реформ стосовно відповіді заступника Генпрокурора Віктора Занфірова на заяву народного депутата Романа Забзалюка про факти хабарництва у парламенті, повідомляє ТСН.

"Злочин, передбачений частиною 4 статті 368 (Одержання хабара) Кримінального кодексу України, відноситься до категорії особливо тяжких злочинів, а злочин, передбачений частиною 4 статті 369 (Пропозиція або давання хабара) КК України – до категорії тяжких злочинів. Отже, можливість притягнення відповідних суб'єктів (зокрема, і народних депутатів, - ред.) до кримінальної відповідальності – за визначеними статтею 49 КК України строками давності - триватиме п'ятнадцять і десять років, відповідно", - йдеться у коментарі.

Нагадаємо, 23 грудня 2011 року депутат ВР Роман Забзалюк вийшов зі складу фракції "БЮТ-Батьківщина", а 10 січня увійшов до складу депутатської групи "Реформи заради майбутнього".

Пізніше Забзалюк заявив, що ніколи не залишав лав фракції "БЮТ-Батьківщина", а його формальний перехід до депутатської групи "Реформи заради майбутнього" був спеціально спланований керівництвом його фракції, щоб з'ясувати, за скільки "перекуповують" депутатів.

Забзалюк оприлюднив на брифінгу аудіозапис розмов лідера депутатської групи "Реформи заради майбутнього" Ігоря Рибакова, в яких він вказує членам групи, як потрібно голосувати, і називає суми, які отримують депутати за те чи інше голосування.

22 лютого у Генеральній прокуратурі заявили, що не бачать порушення закону в отриманні 450 тисяч доларів народним депутатом Забзалюком від Рибакова. На думку ГПУ, такі дії не підпадають під статті 368,369 КК України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування