Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Києву важко буде головувати в ОБСЄ з таким вантажем репресій

Четвер, 8 березня 2012, 12:47

Вiце-президент Парламентської асамблеї Органiзацiї з безпеки та спiвробiтництва в Європi Вальбурга Габсбург Дуглас заявляє, що якщо в Українi триватимуть полiтично мотивованi переслiдування, Києву буде складно успiшно головувати в цiй органiзацiї в 2013 роцi.

"Мої основнi висновки пiсля вiзиту (в Україну) пов'язанi з занепокоєнням щодо майбутнього української демократiї. Якщо полiтичнi переслiдування триватимуть, якщо такi ситуацiї, як судовий розгляд стосовно Тимошенко, триватимуть без контролю з боку верховенства права, то потiм Українi буде дуже складно успiшно головувати в ОБСЄ", - зазначила Габсбург Дуглас, в iнтерв'ю "Iнтерфакс-Україна".

Вiце-президент ПА ОБСЄ вважає, що такi ситуацiї пiд час головування "перебуватимуть у негативному свiтлi, що зашкодить репутацiї України серед 55 iнших країн в ОБСЄ". "Крiм того, українськi офiцiйнi особи заблокують самi себе вiд подальших угод iз Європейським Союзом, так само, як i ЄС не бажає проводити переговори, доки справа Тимошенко залишається плямою на звiтi української демократiї", - додала вона.

"Зрештою, я поїхала, думаючи, що Україна та мiжнародна спiльнота на чолi з ОБСЄ мають серйозно поставитися до майбутнiх парламентських виборiв. У демократiї переможцi не кидають тих, хто програв, у тюрми, й вибори цього року будуть для всiх нас критичним моментом", - наголосила Габсбург Дуглас.

Водночас вона зазначила, що "мiж сьогоднi та 2013 роком iще багато часу". "Ми сподiваємося, що спiвробiтництво ОБСЄ з Україною з метою сприяння незалежнiй судовiй системi та пiдготовцi суддiв буде частиною прогресу, який ми спостерiгатимемо за перiод мiж нинiшнiм днем i днем, коли Україна заступить на головування в ОБСЄ", - висловила впевненiсть вiце-президент ПА ОБСЄ.

Європейський полiтик вважає, що Україна на посадi голови ОБСЄ "хотiтиме продемонструвати, що живе вiдповiдно до зобов'язань, узятих перед ОБСЄ".

"Якщо полiтично мотивованi переслiдування без контролю з боку верховенства права триватимуть, це перешкоджатиме хорошiй роботi України, яку вона готова виконати як голова ОБСЄ", - пiдсумувала Габсбург Дуглас.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування