Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Москві затримали близько 60 осіб за несанкціонований мітинг

Неділя, 1 квітня 2012, 10:54

У суботу московська поліція затримала близько 60 активістів, які намагалися провести несанкціоновану акцію на Тріумфальній площі.

Про це повідомили "Інтерфаксу" в прес-службі ГУ МВС Росії по Москві.

"У суботу ввечері на Тріумфальній площі зібралося близько 200 осіб, які зробили спробу провести несанкціонований владою міста захід. Акцію висвітлювали близько ста представників ЗМІ та блогерів", - сказали в прес-службі.

Там відзначили, що після неодноразових попереджень про незаконність акції співробітники поліції були змушені затримати близько 60 її найбільш активних учасників, які розгортали плакати і транспаранти, робили різні вигуки, а також запалили кілька піротехнічних виробів, один з яких попав у співробітника поліції, заподіявши йому опіки обличчя.

Представник незареєстрованої партії "Другая Россия" Олександр Аверін повідомив "Інтерфаксу", що затримано більше 50 осіб, в їх числі представники "Другой России", "Солідарності", а також громадські активісти.

Серед затриманих - один з організаторів мітингу, опозиціонер і письменник Едуард Лімонов.

Пізніше "Другая Россия" повідомила, що одного з затриманих активістів доставили в поліцію зі зламаним ребром і поліція відмовляється викликати йому "швидку допомогу".

У прес-службі ГУ МВС Росії по Москві повідомили, що цей громадянин в поліції не скаржився на будь-які травми, за медичною допомогою не звертався, і був відпущений після складання необхідних адміністративних матеріалів.

У той же час, правозахисна організація Human Rights Watch засудила розгін поліцією мітингу на Тріумфальній площі і затримання учасників акції.

"Влада зобов'язана гарантувати громадянам право на мирні зібрання", - заявила "Інтерфаксу" в суботу заступник голови московського бюро Human Rights Watch Тетяна Локшина.

"В даному випадку мова йде про несанкціонований мітинг. У той же час цей мітинг був невеликим мирним зібранням, який не перешкоджав життю міста. В принципі, у влади не було ніяких очевидних причин мітинг розганяти, тим більше, затримувати кілька десятків активістів", - сказала Локшина.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...