Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кандидат в омбудсмени: справи проти Тимошенко і Луценка - політичні

Понеділок, 2 квітня 2012, 08:33

Кандидат на посаду омбудсмена, президент правозахисного центра "Ла Старада- Україна" Катерина Левченко вважає справи проти Юлії Тимошенко і Юрія Луценка політичними.

Про це вона заявила в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ, відповідаючи на запитання, чи піддаються , на її думку, Тимошенко й Луценко політичним переслідуванням.

"Так, це політичні переслідування", - сказав він.

Він додала, що є членом громадянського комітету захисту від політичних переслідувань в Україні, створеного минулого року.

"Наші документи, відгуки про переслідування членів колишнього уряду, про ненадання належної медичної допомоги Юрію Луценку - вони всі говорять про те, що йдеться про політичні переслідування. Це підтверджують і експерти міжнародних інституцій, з якими мені доводиться зустрічатися", - сказала вона.

Левченко підкреслила, що на підставі щорічних моніторингів ситуації із правами людини в Україні з 2010 року спостерігається погіршення.

"Це й поява дискримінаційних правових актів, і політичні переслідування, і використання кримінальної юстиції в політичних цілях. До речі, ми це явище почали констатувати тільки в 2010 році, у попередні роки кримінальна юстиція для цього не використовувалася",- сказала вона.

"Ми говоримо також про згортання права громадян на мирні збори, переслідування за інакомислення", - підкреслила Левченко.

"Подивіться, що відбувається навколо херсонських студентів, проти яких відкриваються справи, у тому числі по статті "хуліганство", за поширення листівок. Так ці листівки є по всьому Інтернету! Вони ні в якій мері не є образливими або брутальними, а головне, не можуть стати причиною кваліфікації дій студентів як хуліганських", - додала правозахисниця.

Вона додала, що також спостерігаються негативні тенденції в сфері захисту прав жінок, проблема з доступом до правосуддя.

"Ну, довіра до суддів в Україні завжди було не дуже високою, але зараз є тенденція до її зниження, що підтверджується даними соціологічних досліджень. Те ж саме відбувається з рівнем довіри до правоохоронних органів. Ще проблеми зі свободою слова, цензура", - додала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування