Адвокат навіть не обговорював із Луценком окремий епізод, такий він абсурдний

Понеділок, 2 квітня 2012, 11:23

Адвокат Юрія Луценка Олексій Баганець запевняє, що екс-голова МВС готовий боротися й відстоювати свою правоту в суді й за третім епізодом своєї кримінальної справи.

"Юрій Віталійович готовий боротися", - сказав Баганець журналістам 2 квітня, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

"Він вважає, що його позиція переконлива, що обвинувачення надумане, тому він буде захищатися", - зазначив адвокат.

Баганець розповів, що на зустрічах із Луценком у СІЗО вони переважно обговорювали стратегію захисту в Апеляційному суді Києва.

"Ми навіть по цьому виділеному епізоду з ним не говорили, тому що він абсурдний у принципі", - додав адвокат.

Баганець вважає, що справа за обвинуваченням Луценка в незаконній організації стеження за екс-водієм колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентином Давиденком у рамках розслідування справи про отруєння Віктора Ющенка має бути закрита.

"Якщо якісь законні права й інтереси громадянина не були порушені, що є необхідною ознакою кваліфікації за ст.364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем), яка інкримінується Юрію Луценку, звісно, справа підлягає закриттю. Ми таке клопотання вже підготували", - заявив він.

За словами адвоката, Давиденко не вважає себе потерпілим у цій справі.

"У нього жодних претензій немає, і бути не може. Він (Давиденко) заявляє, що не вважає, що його законні права й інтереси були порушені, тому що будь-яка інформація, яка виходила від нього в телефонних розмовах, оприлюднена не була", - сказав Баганець, цитує "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, 2 квітня в Печерському райсуді Києва почалося слухання за третім епізодом кримінальної справи у відношенні екс-міністра внутрішніх справ Луценка, який 21 січня 2012 року був виділений в окрему справу.

Засідання перенесли у зв'язку з відсутністю на суді самого Луценка. Повторне засідання відбудеться 23 квітня. 

Суть обвинувачення по цьому епізоду зводиться до того, що Луценко на посаді міністра внутрішніх справ у рамках розслідування отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка санкціонував незаконне стеження за водієм екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентином Давиденком.

27 лютого Печерський суд Києва визнав Луценка винним у заволодінні державним майном в особливо великих розмірах за попередньою змовою з групою осіб і в перевищенні посадових повноважень, які призвели до тяжких наслідків.

За тими епізодами його засудили до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування