Мер Черкас показав, за чий рахунок живе

Понеділок, 2 квітня 2012, 19:43

Мер Черкас Сергій Одарич у 2011 році отримав 93,6 тисяч гривень доходу.

Про це сказано в декларації градоначальника, повідомляє "Дело".

Згідно з декларацією, дохід Одарича за рік виріс на 14 тисяч гривень.

Більше "дохідних" статей в декларації Одарича не значиться - він не отримував доходів від дивідендів (процентів, роялті), матеріальної допомоги та доходів від наукової, викладацької, творчої діяльності та авторської винагороди.

"Міський голова Черкас відмовився від деяких надбавок та матеріальної допомоги. Таке рішення він прийняв ще в 2006 році, коли вперше став мером Черкас", - уточнили в Черкаській міськраді.

Виходить, що Одарич живе виключно на заробітну плату - понад 7 тисяч гривень.

Серед зобов'язань фінансового характеру: сплата за договором добровільного страхування - 9,921 тисяч гривень та на утримання земельної ділянки, будинки, квартири і машини - 25,296 тисяч гривень.

Одарич має у власності землю площею 5 тисяч квадратних метрів і житловий будинок площею 856,6 квадратних метрів в селі Мошни Черкаського району, а також квартиру в Києві загальною площею 127 квадратних метрів.

У нього також є автомобіль Toyota Camry c об'ємом двигуна 3 тис. куб. см. Члени його сім'ї мають автомобіль Toyota Auris c об'ємом двигуна 1,6 тис. куб. см.

"Великих витрат в минулому році в родині не було, нічого не купували і не продавали, крім довгоочікуваного погашення останньої суми кредиту за будинок в Мошнах. Майно також не змінилося: у власності родини будинок, земельна ділянка в Мошнах, квартира в Києві і два автомобілі. Вся нерухомість була придбана до того, як я став міським головою", - процитувала Одарича його прес-служба.

На відміну від мера Одарича, його родина задекларувала майже мільйон гривень. З цієї суми заробітна плата становить 101 тисяч гривень і 896,7 тисяч гривень - доходи від підприємницької діяльності.

Дружина Сергія Одарича є співзасновником компанії "Венето", вона володіє декількома власними магазинами в Черкасах. Син Андрій також займається бізнесом.

При цьому ні Одарич, ні члени його родини не мають коштів на рахунках у банках та інших фінансових установах, а також цінних паперів.

Як відомо, Одарич в останній раз переміг у виборах мера Черкас в жовтні 2010 року. Його кандидатуру висунула Партія вільних демократів на чолі з Михайлом Бродським.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...